Musiker åtalas för våldtäkt i hemmet – mobilfilm bland bevismaterialet

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN

avLilian Andersson

NÖJE

En känd musiker åtalas för en misstänkt våldtäkt i sin bostad i vintras.

Enligt åtalet ska musikern ha utnyttjat målsägande sexuellt då hon varit berusad och sovit.

– Det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Mannen har varit häktad sedan den 6 februari på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och åtalet har skjutits upp flera gånger. Nu är utredningen klar och mannen åtalas för den misstänkta våldtäkten i sin bostad den 15 januari.

Enligt åtalet ska musikern ha utnyttjat att målsägande befann sig i en särskilt utsatt situation på grund av berusning eller sömn och ska ha begått gärningen med uppsåt.

Han ska ha genomfört en sexuell handling som är jämförlig med samlag.

Musikern förnekar brott.

Kammaråklagare Marina Chirakova har flera vittnen som styrker att målsägande ska ha varit berusad den aktuella kvällen och natten och hur hon mått efteråt.

Det ska också finnas en filmsekvens i målsägandes telefon strax före händelsen på en till två minuter som ingår i bevisningen samt rättsintyg och analysresultat som styrker gärningen och målsägandes utsatta situation. Åklagaren är dock förtegen om detaljer i målet, om mannen och kvinnan känner varandra sedan tidigare och hur de träffades och hänvisar till sekretessen.

– Det enda jag kan säga är att det nu finns tillräckliga skäl för att väcka åtal, om mannen fälls enligt åtalet kan påföljden bli från två års fängelse och uppåt.

Är mobilfilmen viktig för bevisningen?

– Den är inte ensamt avgörande för målet och jag kan inte gå in på vem som spelat in den.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om häktningen mot den välkände musikern som har verkat många år i branschen och samarbetat med många kända svenska artister. Han har tvingats ställa in flera planerade spelningar efter gripandet.

Nöjesbladet har sökt kvinnans målsägandebiträde och mannen försvarare, advokat Therese Ström.

”Jag kan inte prata just nu”, skriver Therese Ström i ett sms.

Tingsrättsförhandlingen sker i april bakom stängda dörrar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott