PRESENTERAS AV

Dinah Nah åtalad för våld mot tjänsteman

”Jag väntar på min dom”

1 av 3
NÖJE

Dinah Nah slog till en vakt utanför en nattklubb i Stockholm.

Nu åtalas hon misstänkt för våld mot tjänsteman, skriver Expressen.

– Polis tillkallas och jag får åka polisbil hem, skriver hon på sin blogg.

Artisten Dinah Nah, som tävlade i första deltävlingen i årets Melodifestival, har åtalats och är misstänkt för våld mot tjänsteman, skriver Expressen. Artisten ska ha örfilat en ordningsvakt utanför en nattklubb i centrala Stockholm i slutet av februari 2016.

Enligt Expressen uppger ordningsvakten i förhör att han ska ha nekat Dinah Nah från att komma in på nattklubben och att hon då ska ha betett sig aggressivt, försökt ta sig in och plötsligt slagit honom med öppen hand i ansiktet.

Under måndagen har åtal väckts mot Dinah Nah på Stockholms Tingsrätt. Ordningsvakten vill ha 5000 kronor i skadestånd för kränkning.

”Slängde upp handflatan”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Dinah Nah som hänvisar till sin blogg, där hon delat med sig av sin version av händelsen.

På bloggen bekräftar hon att hon är åtalad och att hon slagit till vakten. Hon hävdar däremot att hon inte gjort det med anledning att han nekat henne inträde. Enligt Dinah Nah blev hon irriterad eftersom att hon stått i kö en tid utan att komma in och valde då att ifrågasätta ’vakternas sätt att jobba’, som hon uttrycker det. Något som ska ha fått vakten att börja diskutera med henne.

”Efter mycket tjafs fram och tillbaka blev tillslut vakten trött på mig och tar mig i armen samtidigt som han puttar mig bakåt och ber mig dra –Stick härifrån din …! Exakt ordvalet han använde minns jag inte riktigt men det var något nedlåtande i stil med slampa. Min reaktion på hans handling blev att jag slängde upp handflatan och träffar honom över höger kind”, skriver hon.

”Väntar på min dom”

Därefter ska Dinah Nah ha blivit nedtryckt mot marken av två vakter och sedan upptryckt mot en vägg.

”Jag gjorde inget som helst motstånd, det kändes rätt lönlöst i det läget. Polis tillkallas och jag får åka polisbil hem”, skriver hon.

Hon berättar också att hon blev förvånad över att bli kallad till förhör så sent som ett år efter händelsen, att hon är emot våld men att hon hade agerat på samma sätt idag trots facit i hand.

”I dagsläget väntar jag på min dom. Men jag har gått vidare med mitt liv och hyser inget agg mot vakten i fråga”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM