"Ung och bortskämd"-deltagare ville ta sitt liv

1 av 2 | Foto: TV3
Tim Persson i "Ung och bortskämd"
NÖJE

Tim Persson är en av årets deltagare i ”Ung och bortskämd”.

Han har under sin uppväxt fått utstå mobbing och trakasserier vilket ledde till att han ville ta sitt liv.

– Jag kunde få för mig saker, att det är dags för mig att dö, säger han.

Tim Persson, 18, är en av deltagarna i årets upplaga av ”Ung och bortskämd” som sänds i TV3. Han beskriver sig själv som en partyprisse, som tycker om hästar, kosmetika och poledancing. Han jobbar som Dragqueen-host på en nattklubb, men bakom hans sociala yttre finns ett tungt bagage. Han har under flera år kämpat med psykisk ohälsa och har haft självskadebeteende till följd av den mobbning som han har fått utstå under sin uppväxt.

– Sjuan och åttan var ett rent helvete för mig. I åttan hade jag både ätstörningar och självskadebeteende, och det var då jag mådde som mest piss. Det blev bara en jättestor depression, säger han.

Tim fick utstå mycket psykisk mobbning, med trakasserier och glåpord under skolgången. Ofta genom sociala medier.

– Det var ett helt gäng som startade gruppkonversationer och hotade mig att de skulle komma och slå sönder mig. Jag har haft folk som har stått utanför mitt hus, så jag har varit utsatt, säger han.

Under en tid hade Tim självmordstankar till följd av depressionen och mobbningen. På sin blogg fick han många hemska kommentarer, och på väg hem från stallet en kväll orkade han inte mer.

– Det hade kommit värsta hatstormen och det var en dag när jag kände sig duktig för att jag ens hade tagit mig upp ur sängen. Så istället för att åka hem så åkte jag ner till Tumba centrum och ställde mig på tågspåret. Jag hade mycket panikångest och jag kunde få för mig saker, att det är dags för mig att dö.

Vad fick dig att ångra dig?

– När jag stod på spåret började jag tänka ”Vad fan håller jag på med? Jag är inte klar här”. Hästarna har alltid varit min passion och har alltid hjälpt mig i svåra perioder i livet. Så jag började tänka på alla fina stunder jag har haft med hästarna.

Har livet gått i en positiv riktning efter det?

– Det har gått väldigt mycket upp och ner för mig. I dag mår jag faktiskt väldigt bra.

Tim medverkar i ”Ung och bortskämd” som sänds på TV3 under våren.

Har du förändrats efter din medverkan?

– Jag har gjort en jättestor förändring i mitt liv. Jag kan hushållssysslor, och det har aldrig varit ett problem för mig. Men när jag har mått dåligt har min mamma, mormor eller mina syskon alltid gjort allting åt mig. När det hände något känslomässigt påfrestande för mig i huset fick jag ta tag i det själv och det lärde jag mig fruktansvärt mycket av. Sen är det klart att jag uppskattade allting väldigt mycket när jag kom hem igen, säger Tim.

ARTIKELN HANDLAR OM