Så mycket bättre

Därför tackade Perrelli först nej till ”Så mycket bättre”

Avslöjar: Skulle spelas in på Kanarieöarna

Av: 

Leo Pettersson

NÖJE

Charlotte Perrelli är äntligen klar för ”Så mycket bättre”.

Hon har tillfrågats flera gånger tidigare.

En gång med helt annorlunda förutsättningar.

– Det skulle spelas in på Kanarieöarna. Bara en sådan sak, säger hon.

Christer Sjögren, Ulises Infante Azocar (känd under artistnamnet Stor), Linnea Henriksson, Eric Gadd och Charlotte Perrelli. Det är artisterna som än så länge är klara för ”Så mycket bättre”.

Perrelli berättar att hon var en av de tre första som säkrades för årets upplaga.

– Det är jätteskoj verkligen. Vi är tre namn som varit färdiga från början och sedan har vi fått vara med i processen. Det har varit ganska skönt, säger hon.

På vilket sätt har ni varit med i processen?

– Hade de presenterat någon som jag inte hade tyckt varit kul så hade jag kunnat säga ”Nej men det här funkar inte”. Nu har det över huvud taget inte varit så. Det har inte varit några överraskningar och jag har inte ställt några krav.

Spansk ö byttes till svensk ö

Vid flera tidigare säsonger har hon blivit tillfrågad om att delta. Vid de flesta tillfällen har det inte gått att lösa schemamässigt. Men en gång tackade sa hon blankt nej.

Det var i den första säsongen som hon inte ville ställa upp.

– Det var så länge sen, så det var inte riktigt någon som visste hur programmet skulle bli. Det skulle spelas in på Kanarieöarna till exempel. Bara en sån sak. Och det är alltid svårt att göra rätt beslut. Man får nya programförfrågningar hela tiden och det är inte lätt att veta vad som ska funka.

Som de flesta känner till spelades programmet aldrig in på Kanarieöarna. Gotland har hela tiden varit platsen för ”Så mycket bättre” och är så även i sommar.

Och det går inte att ta miste på Perrellis entusiasm inför musikäventyret.

– Det ska bli otroligt kreativt och väldigt roligt. Många tänker kanske att det roligaste är att göra om andras låtar. Det är ju jättekul. Men jag är jättenyfiken och spänd på vad dessa fantastiska artister ska göra med mitt material. Jag har kanske 150 låtar totalt, det är mycket material att välja mellan. Det intressanta är när folk gör tolkningar på låtar som inte är de största. Jag är jättenyfiken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Här landar ”Så mycket bättre”-deltagarna på Gotland

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Charlotte Perrelli

Resa | Kanarieöarna