Gustaf Hammarstens glädjebesked efter febersuccén i ”Let’s dance”

avJakob Meijer

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Gustaf Hammarsten.

Med bihåleinflammation och feber kämpade sig Gustaf Hammarsten igenom ”Let’s dance”-premiären.

Och han hyllades av både jury och tittare.

– Det är kanske det man ska göra, dansa med feber, då blir det hett, säger Gustaf Hammarsten, som nu är på bättringsvägen.

Gustaf Hammarsten, 50, hade en tuff start på sitt dansäventyr. Bara veckan innan premiären av av ”Let’s dance” drabbades han av bihåleinflammation. På repetitionerna tvingades han använda en tampong i näsan för att inte bloda ner dansgolvet.

Men Hammarsten tog sig igenom programmet – och gjorde succé. Med sin samba placerade sig han högst upp i poängtabellen.

– Det var fantastiskt roligt. Men jag är en sån person som känner direkt att nu måste man leverera igen. Men det var fantastiskt kul, jag hade inte räknat med att det skulle gå så bra, säger han till Nöjesbladet.

Inför fredagens avsnitt kan han lämna ett positivt besked.

– Nu har jag blivit friskare. Jag vet inte, det kanske blir sämre då. Man kanske måste ha kniven mot strupen för att leverera. Nej, men det är skönt att vara frisk.

Inget näsblod på dansgolvet alltså?

– Nej, fy. Vi får hoppas vi slipper det. Men det kanske dyker upp andra skador, man vet aldrig. Det är hårt att vara dansare.

Dubbelt TV4-aktuell

Gustaf Hammarsten är ett välkänt ansikte. Han slog igenom 2000 i ”Tillsammans” och sedan dess har han bland annat synts i internationella succékomedin ”Brüno” där han spelade mot Sacha Baron Cohen.

I vår har han dessutom en roll i TV4:s nya komedi ”Sjölyckan”, som bland annat regisseras av Felix Herngren. Då han parallellt gör ”Let’s dance” kan man tänka sig att han får ett folkligt genomslag i år.

– Ja, det vet man inte. Jag har slagit igenom så många gånger i karriären och sen blivit bortglömd. Men det här är lite underhållningssidan. Jag har gjort ganska mycket dramatik mest, även om det funnits en komisk touch. Det är klart att nu när man är med i ”Let’s dance” och TV4:s nya komedi så är det lite mer folkligare underhållning, säger Gustaf Hammarsten.

– Jag älskar det. Det fanns inget tvivel om att vara med i ”Sjölyckan. Jag älskar det Felix Herngren har gjort. Han drar sig också mer och mer mot dramatik, vilket jag tycker att det alltid måste finnas.

Och hittills verkar han mer än nöjd med att delta i ”Let’s dance”.

– Det är kanske lite mer glitter och glamour, men jag måste säga att jag älskar det. I bland behöver man glitter och glamour i sitt liv.

Frisks danspartner frisk igen

Gustaf Hammarsten är inte den enda som haft sjukdomsbesvär i ”Let’s dance”. Tidigare i veckan kunde Nöjesbladet rapportera att Viktor Frisks danspartner Linn Hegdal tvingades ställa in veckans repetitioner, och en ersättare fick kallas in. Samtidigt har jurymedlemmen Tony Irvings medverkan varit hotad då han varit sängliggande med feber.

Nu kan TV4 meddela att Hegdal är frisk igen och kommer att dansa med Viktor Frisk. Däremot kommer hon inte att delta i öppningsnumret, hälsar Åsa Örtengren, pressansvarig för ”Let’s dance”.

Enligt TV4 ska även Tony Irving ”vara på benen”.

”Let’s dance” sänds i kväll på TV4 och TV4 Play klockan 20:00.

”Sjölyckan,” med bland annat Gustaf Hammarsten och Henrik Schyffert i huvudrollerna, har premiär på samma kanal den 6 april.

ARTIKELN HANDLAR OM