SVT tvingade jokrarna att ljuga

NÖJE

Irma och Uno övertalades av Björkman: ”Var väldigt tveksam”

Irma Schultz Keller och Uno Svenningsson fick stränga order av SVT.

De tvingades att blåljuga om jokerplatsen.

– Det var svårt, säger Schultz Keller.

Foto: LOTTE FERNVALL
BJÖRKMAN RINGDE Irmas och Unos låt skrevs av Svenningsson och Staffan Hellstrand. ”Christer Björkman fick höra den på omvägar”, säger Uno.

Flera veckor före SVT:?s presentation avslöjade Aftonbladet att Irma och Uno skulle vara en av jokrarna i årets Melodifestival. Men när de konfronterades med uppgifterna blåljög de.

–?Det var ju stränga order att vi inte fick säga något. När ni ringde fick jag lägga på ett pokerfejs. Det var svårt, jag kände mig lite som om jag var en spion, säger Irma.

Skrev med Hellstrand

Att vara med i Melodifestivalen var allt annat än en självklarhet för de båda schlagerdebutanterna.

–?Låten skrevs av Staffan Hellstrand och mig till min platta. På omvägar fick Christer Björkman höra den och ringde och frågade om jag ville vara joker. Eftersom jag och Irma har samarbetat mycket nu kändes det naturligt att hon skulle vara med, säger Uno.

”Stormens öga”

–?Det var lite med skräckblandad förtjusning som jag började fundera på det, säger Irma.

Det krävdes lite övertalning av Christer Björkman själv innan de väl tackade ja.

–?Jag var väldigt tveksam först. Jag har ju varit med en del år och har alltid haft en ganska låg profil. När man själv har valt att vara i skymundan så tänker man lite på hur det ska bli. Det här är ju som att hoppa rätt in i stormens öga, säger Uno.

”Var överförtjust”

Men Mr Melodifestival var bestämd.

–?Han var överförtjust i låten och ville väldigt, väldigt gärna att vi skulle vara med. Han sa att det skulle bli jätteroligt.

–?Och det är det ju också. När vi väl hade tackat ja kändes det jättebra. Jag kände att ska jag någon gång vara med så är det nu.

Det har de gjort förut

Therese Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM