Kul kläder räcker inte

NÖJE

Cabaret Cartwright bjuder på en tunn show

1 av 2 | Foto: DISCO PÅ TYSKA De fåniga dräkterna dominerar i ”Cabaret Cartwright”, här i ett nummer med ”Earth Wind & Fire” i tysk version. Aftonbladets Jens Peterson föreslår att ensemblen borde göra som förut – jobba med Claes Eriksson, som är bra på att skriva manus.

GÖTEBORG. Kvällens höjdpunkt: alla 600 i publiken får ett munspel och spelar ledda från scen.

Annars är det en tunn show som satsar på mer kläder än text.

En helkväll på krogen, med underhållning före, under och mellan rätterna. Temat är Bröderna Cartwright, med cowboyinredning, countrymusik och en del cowboymat.

Hyllar Foppa-skor

21.35 är det dags för en halvtimme varieté där komikerna kommer in i fåniga dräkter. Alla idéer verkar ha gått åt till kostymerna. Per Fritzell är kvinna i raffset och sjunger ”Stand by your man”. De gör en toklång sketch där mexikanare hyllar Foppa-skor.

Klockan 23 börjar huvudshowen, en timme utan tema och långt från bröderna Cartwright. Åter hoppas de att utseende och grimaser ska räcka. Biskopar som diskodansar. Anders Eriksson som livscoachen Pia Törnblad, ännu en för lång sketch.

För seg

Mot midnatt en ändlöst lång parodi på självupptagna countryartister följt av Earth, Wind & Fire-låtar på tyska.

Krogen har svårt att klara så många gäster. Showen är för seg. Det räcker inte med att se kul ut. Det behövs texter och tankar.

Kanske listigare att jobba med Claes Eriksson igen? Han skriver bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen