En helt perfekt blandning av pinsamheter och värme

NÖJE

Det har börjat många kassa svenska program den här hösten.

Den pittoreska dejtingsåpan "Bonde söker fru", som började i går, är ett skönt undantag.

Foto: Linda.

Äntligen! En ny såpa som man verkligen gillar. Jag blev i alla fall hooked på bonnläpparna direkt, och "Bonde söker fru" borde kunna bli en riktigt fet folkhemskossa för TV4 att mjölka tittare ur.

Först och främst så är Linda Isacsson perfekt för en lantlig sommarresa bland Sveriges ensammaste och mest kärlekskranka killar i storstövlar. Hon har ju alltid spelat på sin bonniga image, och här kommer hennes bästa kvaliteter som programledare fram, i stället för de flåshurtiga tendenser man har tvingats stå ut med i andra sammanhang, t ex när hon letade giftspindlar i "Farligt möte".

För det andra så är TV 4:s nya reality en perfekt blandning av hemskt pinsamma stunder som man får gåshud av och genuin värme och omtanke om deltagarna.

Programmet tillhör inte den människofientliga gren av dokusåpor som vi väl alla har tröttnat på lite till mans, men som såpatorsk får man ändå sitt lystmäte av kittlande, osminkad verklighet. Jag vet, för jag har smygkollat på andra avsnittet och det är hur kul som helst.

Det här med bönder på raggarstråt kommer att bli svinbra.

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM