Det kan vara vår allra bästa låt

NÖJE

Barbados

De repeterar i en garderob.

Och de har förlorat sin stjärna Magnus Carlsson.

Hur ska det egentligen gå för Barbados i Melodifestivalen?

I schlager-sammanhang tillhör de storfavoriterna. Barbados är dessutom kungar på den svenska dansbandsscenen och drar in miljontals kronor på sin musik varje år.

Därför kan jag inte göra annat än att tappa hakan när jag ser deras repetitionslokal.

Där sitter hela gruppen.

Fem vuxna män.

Inklämda i ett rum som får värsta sunk-ettan att likna Taj Mahal.

Vi befinner oss dessutom vid en gråtrist högstadieskola i Lerum utanför Göteborg. Och i de lika gråtrista korridorerna springer tio-åriga grabbar och jagar varandra med bandyklubbor.

Men vad är nu detta!!??

Min förväntan av ett Barbadosland i hightech med inramade guldskivor, glättiga pappfigurer och maffiga läderfåtöljer pulveriseras.

Tjoff!

I stället hamnar vi i 70-talssofforna på fritidsgården några trappor upp.

– I år blir det det viktigaste schlager-SM någonsin för Barbados. Det är ett enormt bra tillfälle att visa upp oss och vår nye sångare, säger basisten Peter Samuelsson.

Magnus Carlsson, som förstärkt sin pojkvän i discogruppen Alcazar, är borta. I stället är nykomlingen Mathias Holmgren, känd från ”Fame Factory”, mannen som tar över micken.

De senaste månaderna har 28-åringen legat i hårdträning. Han har lärt sig 60 låtar utantill och dessutom blivit samspelt med de andra grabbarna i gruppen. Låter som ett hårt jobb?

– Ja, men det har funkat bra. Jag har redan hittat favoritlåtar som ”Aldrig i livet”, ”Keep on”, ”Superstar” och ”Sweet little angel”, säger han.

Barbados är en rutinerad grupp i schlagersammanhang. Debuten skedde med låten ”Se mig” 2000 och året därpå var det dags igen med ” Allt som jag ser”. I fjol medverkade de också med ”Världen utanför”.

I årets Melodifestval framför de tävlingsbidraget ”Bye, bye” av Lotta Ahlin, Tommy Lydell och Bobby Ljunggren.

Barbados är extra sporrade inför årets schlager-SM.

– Det hade inte varit lika roligt att göra det här med Magnus Carlsson som med Mathias. För honom är det första gången och det smittar ju av på oss andra också, säger gitarristen Mathias Lager.

De andra grabbarna nickar. Barbados hoppas på seger och tänker göra allt för att vinna.

– Schlagermässigt kan den här låten vara vår bästa, säger trummisen Magnus Wictorinsson.

1. Barbados

”Bye bye”

Daniel Nyhlén