Musik

Här är vinnarna på Manifestgalan

Av: 

TT

NÖJE

Den hajpade hiphopduon Sammy & Johnny Bennett, DIY-punkaren Shitkid och indieveteranen Mattias Alkberg var några av pristagarna på Manifestgalan.

Årets gala var den 15:e i ordningen för musiken som inte får plats på andra prisutdelningar.

På Manifestgalan, en prisutdelning som riktar sig mer till musiker än till en masspublik, uppmärksammas bland annat nischade kategorier som punk, visa, synt, rytm och experimentellt.

Årets pristagare i ovan nämnda kategorier heter i tur och ordning Trots, Franska Trion, Priest, Jaqee och Mirjam Tally.

I kategorin årets nykomling lyfte juryn fram Donika Nimani, som bland annat släppte den uppmärksammade singeln "Tvivlar" i fjol, med motiveringen "det här är tidlös svensk pop för 20-talet".

Bland de mer traditionella kategorierna som också syns på exempelvis Grammisgalan och P3 Guld, som jazz, pop, rock, hiphop och dans återfanns både nyare förmågor och mer etablerade namn bland pristagarna.

Loney Dears självbetitlade album var tillräckligt bra för att Emil Svanängen, som står bakom artistnamnet, skulle knipa priset framför namn som Laser & Bas och Mattias Alkberg. Den sistnämnde utsågs däremot till årets liveartist.

Åsa "Shitkid" Söderqvist släppte sitt debutalbum "Fish" i fjol och var nominerad i rockkategorin tillsammans med Pale Honey, Henrik Palm och Holograms. Tack vare sin musik som enligt juryns utlåtande är "stenhård, medryckande och oförutsägbar" inleder hon 2018 med ett Manifestpris.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Musik

Mattias Alkberg