Jessica Anderssons kärlekshyllning till Bert

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Peter Wixtröm
Bert Karlsson och Jessica Andersson 2007.

Hon har medverkat sju gånger i Melodifestivalen och vunnit tävlingen en gång.

Men Jessica Andersson hävdar med bestämdhet att hon inte hade varit någonstans utan Bert Karlsson.

– Han har varit fantastisk för min karriär, säger hon till Nöjesbladet.

Jessica Andersson, 44, är en av landets mest folkkära sångerskor. Men det var nära att det inte blev något med karriären.

– Mitt första minne av Bert är när han ringde och frågade om jag ville söka till ”Fame Factory”. Då sa jag till honom att bara så du vet så är jag gravid, då sa han: ”Åh, fan!” och slängde luren i örat på mig, säger hon.

Jessica tog dock mod till sig, ringde upp Bert igen och föreslog en lunch dagen därpå i Skara. Under lunchen fann de varandra och har varit vänner sedan dess.

Bert drog igång maskineriet och sedan den dagen 2002 har Jessicas karriär stadigt gått framåt och uppåt.

– Han har varit fantastisk för min karriär. Jag hade inte varit någonstans utan Bert, säger hon och fortsätter:

– Han framstår väldigt ofta som bufflig, men han bryr sig väldigt mycket om dom han tycker om. Bert var en av de första som ringde för att beklaga sorgen när min mamma gick bort nyligen. Han gör det på sitt eget lilla buffliga sätt, men det är ändå mycket hjärta i det.

Erbjuder ”skandalshortsen”

Nu är Jessica en del av utställningen i Berts nyöppnade museum över Mariann Grammofon på Ursand Camping & Resort utanför Vänersborg.

– Jag känner mig hedrad över att vara en del i hans projekt där ute på Ursand, men jag vet inte vad det är för saker med mig han har i sin utställning. Jag måste åka dit och titta. Han har inte bett att få låna något.

– Hade han frågat så hade jag kunnat ge honom shortsen jag gjorde skandal med i Melodifestivalen när jag tävlade med ”Kalla nätter”. Dom hade han fått om han hade frågat, säger hon och skrattar.

Det är med både värme kärlek i rösten Jessica pratar om sin nära vän och tidigare skivbolagschef.

– Jag har den största beundran för honom och hur han har byggt sin karriär. Han är fantastisk och jag känner att jag har en plats i hans hjärta. Och han har definitivt en plats i mitt.

Publicerad:

LÄS VIDARE