Steve Angellos ärliga ord om hårda klimatet: ”Vi mår ju dåligt”

Steve Angello, en av medlemmarna i Swedish House Mafia, vittnar om hur slitsam artistbranschen kan vara.

I ”Power hit radio” berättar han om industrins baksidor.

– Jag vet själv hur påfrestande det är när man kommer från 60 spelningar på rad och inte har träffat din familj, inte pratat med någon, knappt käkat på två månader, säger han i radioprogrammet.

Steve Angello, 35, är en av de mest framgångsrika artisterna inom house-genren. Han har även satt sin prägel på den internationella dj-scenen med gruppen Swedish House Mafia.

Även Tim ”Avicii” Bergling gjorde avtryck som dj. Han slog igenom 2011 med låten ”Levels” och blev en av världens främsta artister inom sin genre. Han räknas som en av de mest inflytelserika artisterna inom EDM (Electronic dance music).

Den unge världsartisten hittades död i Oman i april, 28 år gammal. En hel värld lamslogs av hans bortgång och många är de som har velat hedra Berglings minne.

Steve Angello kände Tim Bergling. I ”Power hit radio” berättar han nu om sorgen efter sin vän.

– Ja, alltså han är ju en vän. Eller var en vän. Så självklart drabbar det oss alla jättemycket, men det som sårar mig mest är att det är lätt att bara tänka på artisten. Men vad jag tänker på är föräldrarna, för jag har barn själv, så jag tänker på hur tufft det måste vara att förlora sin son. Det drabbar mig mest, tror jag. För oss var inte Tim en artist, han var en vän. Det blir annorlunda när allt bara handlar om artisten men för mig tänker man på syskonen, föräldrarna. Jag kan inte tänka ens hur det måste kännas, det var det som gjorde ondast, säger han i radioprogrammet.

Angello: ”Mår ju dåligt”

Programledaren Erik Myrlund lyfter dokumentären ”True Stories”, som följde Aviciis turnéliv fram till att han bestämde sig för att ta en paus och dra sig tillbaka.

– Det här med psykisk ohälsa är något många pratar om nu, Men när man ser dokumentären så får man intrycket att folk visste om att han mådde dåligt?, säger Erik Myrlund i programmet.

Steve Angello berättar att branschen kan vara tuff och slitsam.

– Ja, men vi mår ju dåligt. Artister. Vi är lite ostabila och knasiga ibland. Jag vet själv hur påfrestande det är när man kommer från 60 spelningar på rad och inte har träffat din familj, inte pratat med någon, knappt käkat på två månader. Du blir ju lite ohälsosam generellt.

Han lyfter även problematiken med sociala medier.

– Samtidigt tror jag att det här med sociala medier är läskigt. Hur vackert och fint det än är att du kan prata med dina fans direkt så blir problemet att när det är negativt så når de dig direkt. Så man måste bygga nån typ av alter ego och försöka ta distans för det där, säger han och fortsätter:

– Det är lätt att låtsas att allt är lugnt för att du lägger upp fina bilder på sociala medier men sen kanske det inte är det. Även om man vet att någon mår lite dåligt så tror jag det är svårt att ta det steget att gå fram till nån man känner och fråga hur läget är – och hur ofta får man ett ärligt svar om det är negativt?

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE