Charlotte Perrelli

Stark kritik mot Perrelli – efter tilltaget med delfinen

”Dumma människor tror vilda djur gör detta frivilligt. Det gör de inte”

Av: 

Leo Pettersson

NÖJE

Responsen på delfinbilden var delvis fin.

Men samtidigt svämmade kritiken över i Charlotte Perrellis kommentarsfält.

Nu svarar hennes presskontakt Joakim Jordansson på anklagelserna om djurplågeri.

”Det finns nog större frågor man bör prioritera och lägga sin energi på än om Charlottes barn simmar med delfiner på semestern”, skriver han i ett sms.

Det har nog inte undgått många att Charlotte Perrelli är en av artisterna som medverkar i årets säsong av ”Så mycket bättre”.

Inspelningen av årets program har nyligen avslutats och Perrelli passar på att njuta av ledigheten tillsammans med sin son. På sin blogg skriver hon att de besökt vattenparken Aqualandia där det bland annat finns sjölejon och delfiner.

Instagram har hon lagt upp en bild på sin son tillsammans med just en delfin. Till bilden skriver hon bara ”Puss”.

”Djurplågeri på allra högsta nivå”

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Många benämner visserligen bilden som gullig – men flera hennes följare är starkt kritiska.

”Djurplågeri på allra högsta nivå. Jag har själv tränat delfiner och vet hur delfiner har det i fångenskap - det är ingen rolig historia. Detta ”pussande” mellan delfin och människa är ingenting en delfin gör naturligt”, skriver en användare.

”Nä, detta är inget att uppmuntra till. Titta på program där de visar hur deprimerade delfiner i fångenskap är. Dumma människor tror vilda djur gör detta frivilligt. Det gör de inte”, menar en annan.

”Rika människor utnyttjar djur för sitt eget välbefinnande. Jag blir äcklad!”, hävdar en tredje bestämt.

Jämför delfiner med hästar

I kommentarsfältet besvarar Perrelli även en användare som skriver ”vilda djur” ihop med en gråtande emoji.

”Ja fast det är hästar oxå från början....”, skriver Perrelli.

I ett sms till Nöjesbladet skriver Charlotte Perrellis presskontakt Joakim Jordansson att Charlotte inte kan bemöta alla åsikter om sitt leverne på semestern.

”Alla har rätt till sin uppfattning och det är på gott och ont väldigt lätt att göra sin röst hörd i dagsläget. Det finns nog större frågor man bör prioritera och lägga sin energi på än om Charlottes barn simmar med delfiner på semestern, vilket inte är förbjudet”, skriver han.

Detta är inte första gången som en svensk kändis får kritik för delfinaktiviteter. I februari förra året kritiserades Joakim Lundell och Jonna Lundell av Djurens rätt efter att de simmat med delfiner.

Efter det valde Joakim Lundell att gå ut med en ursäkt.

”Jag har haft några timmar nu innan flyget går hem kollat filmer som handlar om hur delfiner sköts och fångats ändrat uppfattningen och inser detta var fel att besöka och visa upp detta. Min tanke var aldrig att stödja djurplågeri vilket ni nog ser i videon att jag är helt kär i nästan alla levande varelser jag träffar och det var fel att låta min naiva sida och drömmar att träffa delfinerna få för att skaffa mig kunskap om hur dom egentligen lever och har det”, skrev han bland annat på Instagram.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Rockbjörnen
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Charlotte Perrelli

Kolmården