Fixa nya slarviga trendhåret

Publicerad:
Uppdaterad:

Blondiner har inte alls lika roligt längre. Och det är dags att slänga plattången. I höst ska håret vara lockigt, lyxigt och vilt.

1 av 2
Nya rufsiga starlet-looken från Schwarzkopf.

Kropp & Hälsa ger dig stenkoll på de nya trenderna:

Glamourösa mjuka lockar Etappklippt page

Stora slarviga hårknutar Rött och mörkt hår

lFram med locktången, sprayen och volymmoussen - nu ska vi se ut som filmstjärnor igen med långa, vilda lockar à la Hollywood eller glamourösa frisyrer som inspirerats av Marilyn Monroe, Ava Gardner och Grace Kelly. Men det ska vara på modernt vis och färger som gör naturliga blondiner olyckliga.

För det verkar som om blondinens storhetstid är över - åtminstone för tillfället.

Nu ska vi satsa på lite mörkare, varmare toner, gärna i choklad eller koppar. Det ska vara färre slingor och mer jämna, lyxigt mörka toner. Bort med det solblekta, med andra ord.

Mjukt och enkelt

Medan modet är mer lyxigt med blanka sidentyger, matt sammet, fuskpäls och glamour, ska håret helst vara mjukt och enkelt snarare än superstylat. Eller för att tala klarspråk: vi ska vara superstylade utan att det syns. Lite sängrufs med klass.

Vi ska vara sofistikerade och klassiska med frisyrer som är enkla och snabba att få till.

Rakt hår är ute

Det superraka plattångade håret som var så hett förra året är alltför strikt i höst, istället ska vi ha mjuka, långa etapper för att matcha den ultrafeminina stilen den här säsongen.

Samma sak gäller de korta, oregelbundet klippta frisyrerna i skarpa etapper - de rimmar illa med höstens romantiska look.

Superkontrollerade frisyrer där vartenda strå ligger perfekt är utbytta mot lösa, långa hårsvall utan för mycket stylingprodukter.

-Vi har inspirerats av filmstjärnorna från förr och ska vara glamourösa i modern form, säger Tyler Johnston, en av världens mest kända hårstylister och frisör till kändisar som David och Victoria Beckham, Robbie Williams och Liam Gallagher.

Han har skapat Essential looks-kollektionen för Schwarzkopf och tagit fram fyra olika stilar för höstens hår som hon kallar black, starlet, voluminous och modernist.

- Svart är säsongens viktigaste modefärg, men det finns någonting för alla, menar Tyler Johnston.

- Starlet är inspirerad av Hollywoods ikoner och är en sensuell look med blåsvarta längder,

voluminous inspireras av runda uppklippningar i varma kastanjetoner, modernist är mer klassisk med inslag av vågade kopparnyanser.

Tofs forfarande hett

Som tur är för alla stressade småbarnsmammor så är tofsen fortfarande het - nu bara ett snäpp lägre och mer slarvigt tjusig med lösa slingor fram.

”Jag är sugen på mörkare”

Sandra Abrahamsson, 25 år:

”Färgerna känns naturliga”

Torbjörn Ek, 28 år:

”Det blev mer en frisyr nu”

Camilla Svärd, 28 år:

7 akuttips för hösthåret!

Petra Weiss

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN