Britney Spears måste ge tillbaka – annars är karriären slut

1 av 2
NÖJE

Knappt ett leende, ett ”hello”, inte ens en autograf.

Fansen kräver en popdrottning som ska återerövra världen.

Men vad kan vi förvänta oss av en omyndigförklarad ung kvinna, hårsmån från kollaps?

Från det röda stolsätet i Globen förra veckan satt jag och synade Britney Spears genom kikaren. Hur hon dansade i en glitterbikini och mimade lika engagerat som om hon just hade stämplat in en vanlig jobbdag på Konsum.

Hon lade ner ungefär lika stor kraft på piruetterna under ”Gimme more” som behövs för att frontmata barnmatsburkar i hyllan.

Hon visade en nonchalans, eller om man ska kalla det en brist på kraft, mot fansen. Mot de som egentligen betalar de där 2 500 kronorna hon spenderade på leksaker till sönerna i Forum Nacka i helgen, eller fläsknoisetten med rödvinssås, bearnaisesås och stekt potatis hon åt till lunch samma dag.

Om hon slutar ge fansen någonting tillbaka är hennes artisteri över - oavsett hur många fler hits producenten Max Martin förser hennes med.

Det går inte att se Britney Spears på scenen utan att känna medlidande.

Bortsett från de slarviga pliéerna ser jag en ung kvinna som har förlorat vårdnaden om sönerna. Omyndigförklarad. Skild. En missbrukare. Styrd av de som vill tjäna pengar på den hon en gång var.

För det är väl vad den här turnén går ut på – att hon ska återupprätta sig själv och ta tillbaka tronen i popvärlden.

Kanske är mina förväntningar, och hennes (eller snarare hennes skivbolags), ambitioner för höga.a

Hon verkar se Stockholm som ett andrum för henne och sönerna. Men hon skulle tjäna på ge fansen mer än några sekunders närvaro när hon går mellan hotellentrén och den svarta Mercedesbussen.

Det får mig att undra vad personen Britney Spears egentligen vill.

Stämpla in eller ut?