Därför dissar hon fansen

NÖJE

Från nyförälskad sexsymbol till folkskygg mamma som kämpar för att få upprättelse

Foto: Britney Spears och dåvarande pojkvännen Kevin Federline äter mackor på smörgåsbaren Sandy’s i Stockholm under sitt förra Stockholmsbesök sommaren 2004. Under hennes just nu pågående besök håller hon en låg profil.

För fem år sedan landade Britney Spears i Sverige – nyförälskad och populärare än någonsin.

Men en psykisk kollaps, ett trasigt äktenskap och en havererad karriär ligger mellan då och nu.

Nöjesbladet kartlägger skillnaderna mellan den världsstjärna som besökte Sverige 2004 och den ensamstående tvåbarnsmamma som nu återvände.

Britney Spears stod på toppen. Hon hade tre succéalbum i ryggen och hade precis släppt sitt fjärde – ”In the zone”. Hits som svenskproducerade ”Toxic” och hennes egen låt ”Everytime” låg högt på listorna i Europa och USA.

Var sexsymbol

2004 var hon en sexsymbol som hade världens ögon på sig. Men det var dansaren Kevin Federline som fångade hennes blick.

På en klipphäll på Djurgården i Stockholm visade de sin kärlek öppet för första gången.

Britney var ute på sin ”The Onyx hotel”-turné och bilden på världsstjärnan gränsle över sin pojkvän i en svensk sommaräng kablades ut över världen.

Själva verkade de helt strunta i att deras hångel blev förstasidesnyheter. De fortsatte att sola tillsammans på Hotell Rivals balkong, åkte till Östermalm för att äta en macka och Britney Spears rörde sig obehindrat i den svenska huvudstaden. Kevin hela tiden ett halvt steg bakom.

Pressen var stor

Samtidigt började orosmolnen torna upp sig. Sångerskan ställde in samtliga spelningar Asien eftersom hon enligt sin manager var trött och behövde vila. Många ställde sig frågan om pressen på den då 22-åriga stjärnan var för stor.

Fem år senare vet vi svaret.

Efter en upprivande skilsmässa i det offentliga från maken Kevin Federline drogs hon in i en negativ spiral av vilt festande och självhat som slutade med att hon i februari 2007 rakade av sig håret och senare samma år förlorade vårdnaden om sina två söner och därefter omyndigförklarades.

Kevin är med igen

När Britney Spears i dagarna återvände till Sverige för första gången sedan 2004 handlar det om att återupprätta sig själv och ta tillbaka det hon en gång var.

Kevin Federline är med även den här gången. Men nu bor han på ett eget hotell med flickvännen Victoria Prince. Barnen slussas mellan föräldrarna i Mercedes-bussar med tonade rutor.

Viker undan

Och det är en mycket försiktigare Britney som möter den svenska sommaren. Hon håller sig mest på hotellet, viker undan från fansen och gömmer sig bakom skärmar för att inte fastna på bild.

Men trots allt väljer Britney Spears att förlägga sin bas i Sverige. Hon och barnen känner sig trygga här säger källor i hennes närhet.

Satt spår

Kanske har sommarhånglet på Djurgården gett henne en speciell relation till Stockholm. Kanske var det den känslan hon ville förmedla till sina söner när hon tog dem med ut i skärgården i onsdags.

Den som läser hennes sammanfattning av dagen på Twitter drar lätt sådana slutsatser.

– Sverige är en av de vackraste platserna på jorden, skriver hon efter att ha passerat förbi den där speciella klipphällen på Djurgården.