Klick!

Jade Goody blir musikal

avFrida Sjödin

Big Brother-stjärnan avled i cancer

1 av 2 | Foto: ap
Jade Goody anländer till Indien för att vara med i deras version av ”Big brother”. Kort därefter kommer cancerbeskedet.

Nu finns planer på att sätta upp en musikal om brittiska dokusåpadeltagaren Jade Goody som avled i cancer för en kort tid sedan, uppger The Sun.

Ta en uppmärksammad realitystjärna som engagerar en hel nation och som tragiskt går bort i cancer och du får – en musikal.

Planerna är att tvåbarnsmammans öde från utskälld och uppmärksammad realitystjärna i Big Brother till hennes död nu ska ska gestaltas på en musikalscen i Storbritannien – om bara fyra månader.

– Vi kommer att hålla utkik efter vem som ska spela Jade, uppger hennes vän Danny Hayward som också skriver Jade Goodys självbiografi för The Sun.

Landets mest hatade kvinna

Ända sedan tandsköterskan 2002 klev in i dokusåpan ”Big brother” och gjort sig minst sagt impopulär bland britterna med sitt politiska inkorrekta sätt så var mediebevakningen hög på Jade Goody. Rubriker i tidningar kallade henne för den mest hatade kvinnan i landet och utanför huset stod människor och skrek ”bränn grisen!”

Efter att hon sedan i kändisversionen av programmet kallat en indisk deltagare för rastistiska tillmälen fick dåvarande finansminister Gordon Brown ta avstånd från händelsen och Jade Goody fick be om förlåtelse.

När sedan cancerbeskedet kom så ökade mediebevakningen. Jade Goody valde att nyttja situationen till ekonomisk förmån för sina två små barn och cirkulerade flitigt i medierna.

Måste kunna sjunga

Och trots att Jade Goody nu är borta så lever hon vidare – den här gången i form av en musikuppsättning.

– Förhoppningsvis kommer vi ha en panel av inte bara kreativa experter utan även personer som stod Jade nära för att kunna välja någon som både kan dansa och sjunga. Jade kunde sjunga, hon hade en fantastisk röst, säger musikalens koreograf Victoria Hayward till The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!