Klick!

”Posh är en riktig bitch”

NÖJE

Anna Anka om vem som är otrevligast i Hoillywood, skönhetsingrepp och ålderskillnaden mellan henne och maken Paul

Glitter, glamour och ständig påpassning. Men även plastikoperationer, rivalitet — och kändisvärldens största bitch.

Klick! har tagit tempen på lyxhustrun Anna Anka, som vågar kritisera Hollywoods ytliga trend.

Vår gråtråkigt svenska höst förgylls i höst med lyx, skandaler och glamour. Under fyra veckor gläntar tre svenskfödda kvinnor på portarna till sina välbevakade hem i TV3-serien ”Svenska Hollywoodfruar”. Anna Anka, 38, är en av dem – som hustru till musiklegenden Paul Anka, 68. Privatplan, hushållerskor, barnflickor, assistenter, trädgårdsmästare, hundvakter och biltvättare hör till vardagen i parets megavilla – mitt i Hollywoodsmeten.

– Många här är rika, och du vet, de har ingen hjärna. De har ingenting. Det enda de fokuserar på är sig själva och plastikoperationer. Jag är inte alls den typen, jag är fortfarande den svenska tjejen som råkat hamna i Hollywood, men försöker hålla mig ifrån allt sådant där. Det är väldigt ”destructive”, säger Anna Anka.

Men du och Paul lever väl ett lyxliv?

– Om man jämför med en vanlig svensk är det klart att jag lever ett liv i lyx. Men jag försöker vara väldigt jordnära, och har mina svenska instinkter. Jag har inte blivit en ”amerikansk bimbo”.

”Tränade en gammal gubbe”

Den blonda modellen från Bjuv drog till kändisnavet för att söka lyckan som personlig tränare. En av hennes klienter rekommenderade svenskan till herr Ankas flickvän – som genast nappade. När megakändisen sedan stod vid dörren, hade Anna ingen aning om vem han var.

– Jag sa efteråt att jag tränat någon gammal gubbe som hette Paul Anka. Haha, det var så pinsamt!

Sångaren blev som tur var inte särskilt stött – utan förälskade sig i stället i svenskan. Nu är de gifta sedan ett år och har sonen Ethan, 4, tillsammans. Dottern Elli, 7, har Anna sedan ett tidigare förhållande.

Vill ni ha fler barn?

– Vi har pratat om att ha en liten till. Men man ska ju få tid till det också. Dessutom känner jag, åh Gud, ska jag behöva gå igenom det här igen? Paul har försökt övertala mig, men vi får se när det blir. Med min otur kanske det blir tvillingar, vem vet. Få en av varje, och döpa dem till Kalle och Kajsa, haha!

Gillar du Paul Ankas musik?

– Nja. Det är inte alls min stil. Men när vi gifte oss skrev han om ”Do I love you”, och bytte ut texten särskilt för mig. Det var jättefint.

Är åldersskillnaden ett problem?

– Nä, Paul är väldigt ung i sig själv. Man kan vara gammal med ett ungt sinne, han är full av energi och vi har jätteroligt. Han är som min mentor, om jag har dålig erfarenhet av något kan jag prata med honom – för han har redan gjort allt typ! Och han är den bästa älskaren. Men det får du inte skriva, för då kommer kvinnor från hela världen att jaga honom!

Med ett permanent boende i Hollywood umgås paret med en hel del kändisar – främst inom musikvärlden. Anna Anka vittnar om långa, lyxiga middagar och glamourösa tillställningar. Men det finns en baksida.

– Det råder väldigt mycket competition mellan kändisar. Folk utifrån ser bara glamouren, men när man är mitt i det ser man hur de ständigt tävlar sinsemellan.

Vem är otrevligast i Hollywood?

– Victoria Beckham. Jag vet inte vad ni tycker om henne, men här är hon en riktig bitch. En gång handlade hon kläder för 15 000 dollar i en affär, en massa slashaskläder som jag aldrig ens skulle kolla på om du gav dem till mig. Alla hennes kreditkort visade declined. Victoria blev skitförbannad och skrek till kassörskan att ”det är fan du som inte vet hur man ska göra, är du dum i huvudet”. Till slut fick hon ta fram Davids kort, och betala med det. Sånt tycker jag är så onödigt! Men Victoria Beckham tror att hon är bättre än alla andra.

Lite och ofta

Anna Anka är enormt fokuserad på träningen, och tränar fem dagar i veckan – flera timmar åt gången.

– Det är en livsstil. Jag klassificerar mig själv som en travhäst. Det är träning, träning och träning. Dessutom har jag alltid sagt att nyckeln till bra form är vad du äter, fem små måltider om dagen. Dieter tror jag inte på, det finns ju tusentals där ute. Hade alla dieter funkat så skulle hela världen se ut som jag.

Vad har du för inställning till skönhetsingrepp?

– Det har gått till överdrift, man strävar efter en ungdom som inte existerar, och slutar som skräcködla. Det är hjärnorna som behöver ingrepp. Herregud, acceptera att du åldras! Minimala förändringar som botox eller restylane är okej, men man måste ändå sätta någon gräns. Som Angelina Jolie och hennes äckliga läppar. Liksom, titta dig själv i spegeln och fråga dig om du verkligen tycker att detta är vackert! Men man ska ju se ut på ett visst sätt här, vara smal. Det är synd alltså.

Klär inte upp sig i sverige

Anna berättar att det är just ytligheten som får henne att sakna Sverige ibland. Hon längtar efter lugnet och tryggheten i allmänhet. Och fläskpannkakor och snabbmakaroner i synnerhet. Därför försöker hon och Paul Anka att åka upp till hennes hemort Bjuv två gånger om året.

– Men då försöker jag att ”downplay myself”. Jag tar jag inte med mina finaste grejer, och har inga smycken på mig. Jag vill inte reta folk. Man nästan skäms för att man har det bättre än alla andra, förstår du? Man vill inte trycka upp det i ansiktet på någon.

Men Anna är inte den som skäms. I tv-serien delar hon uppmärksamhet med två andra svenska kvinnor – Maria Montazamy och Agnes-Nicole Winter. Om Anna hade fått bestämma hade serien bara handlat om henne själv.

– Jag behöver inte de andra två. Vad ska man visa om dem? De är ju ingenting. Det hade räckt om showen hade handlat om mig, jag har så mycket som pågår i mitt liv, säger Anna Anka.

Möt Anna Anka i ”Svenska Hollywoodfruar”. Måndagar klockan 21.00 på TV3.

Martin Gustafsson
Frida Hübenette-Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Varumärket alla pratar om! Fynda träningskläder i Strongers outlet. Upp till 50% rabatt och fri frakt.

Stronger

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Klick!

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!