Nöje

Robert Wells i friggebod-strid

Av: 

Leila Zoubir

NÖJE

Fick avslag på bygglovet – men boden var redan byggd

Robert Wells byggde en friggebod på sin tomt på Stora Essingen.

Men när han sökte bygglov för boden i efterhand fick han avslag och måste nu betala vite.

– Det är helt befängt, säger Wells som nu tar strid för sin friggebod.

Att bygga en friggebod på sin tomt har man visserligen rätt att göra utan bygglov. Men boden får inte vara mer än 3 meter hög och ligger den närmare än 4,5 meter från grannarnas tomtgräns måste man få deras tillstånd.

Enligt Länsstyrelsen bröt Robert Wells bod mot båda de här reglerna. Därför har de avslagit pianistens ansökan om bygglov.

”Konstig energi”

Robert Wells å sin sida håller inte alls med myndigheterna och jämför striden med TV3:s realityprogram Grannfejden.

– Det har blivit en grej. Det blir så mycket konstig energi, säger han.

Till saken hör att det redan låg en gammal friggebod på samma plats som den nya, som den förra ägaren till huset på Stora Essingen hade fått grönt ljus av grannarna att bygga.

Wells håller med om att bygget blivit för högt. Men här rör det sig enligt honom bara om 13 centimeter på grund av ett misstag från byggjobbarnas sida som nu är åtgärdat.

– Den enda utsikt den skulle kunna ta bort är insynen i vårt hus, säger artisten.
Kan du förstå att grannarna blir upprörda över det här?

– Ska jag vara riktigt ärlig: nej. Inte i det här fallet. En av grannarna som klagar har en friggebod som står alldeles för nära vår tomt men det bryr inte vi oss om.

Får betala vite

Förutom att bygglovet avslagits, ska Wells nu betala ett vite på 25 000 kronor, plus ytterligare ett vite på 15 000 kronor för varje period om fyra månader som boden står kvar – plus en byggnadsavgift på 9676 kronor.

Nu har Wells överklagat beslutet. Fram till den 8 juli har han på sig att slipa på sina argument och komma in med bevis.
Vad hoppas du ska hända nu?

– Jag hoppas vi ska ha ett härligt kaffeparty på vår terrass med de här grannarna. Ibland känner jag på mig ”jag har nog valt fel yrke”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert: