Wanna Wonna?

avKarin Ahlborg

NÖJE

Nu kan miljardärskan bli din – om du har snygg kostym och stor plånbok

Foto: Lotte Fernvall
SÖKES: RIKT CHARMTROLL Wonna I de Jong saknar kärlek i sitt annars rika liv. ”Jag är ingen superkvinna som måste göra och kunna allt själv”, säger hon. Hur är då drömmannen? Charmig, berest och omtänksam. ”Han måste ha eleganta kostymer, jag gillar inte jeans.”

DJURSHOLM. Kan man önska sig mer än en miljard kronor?

Wonna I de Jong kan.

Mest av allt önskar hon sig en man.

– Pengar är ett hinder för kärlek och vänskap.

Hon är med överallt. I kväll delar hon ut pengar till bättre behövande i ”Den hemlige miljonären” i Kanal 5. Häromveckan diskuterade hon om man blir lycklig av pengar med Hanna Hellquist i ”Jakten på lycka” i SVT.

Sålde grönsaker

Wonna I de Jong har varit framgångsrik med att lansera sig som hela Sveriges miljardärska och hennes historia har alla nödvändiga ingredienser.

Som sexåring började hon sälja grönsaker från den egna trädgården hemma i Polen, som 13-åring smugglade hon guld från Sovjet och i slutet av tonåren flyttade hon till Sverige med en dröm: att bli ’’businesswoman’’.

Vad var så lockande med det? Inte att fylla i krångliga deklarationer, väl?

– Nej, det var hela livsstilen. Att få resa och träffa spännande människor. Ha vackra kläder.

Bytte upp sig

De första stegen som fastighetsägare skiljer sig inte från de flestas.

En liten bostadsrätt i Skogås blev en villa i Stuvsta och sedan ett hus i Farsta, som hon sålde helt nyligen för att flytta till Djursholm. Den första hyresfastigheten köpte hon 2002.

”Jag saknar en man”

I dag har Wonna I de Jong fastigheter till ett taxeringsvärde av 422 miljoner och hon uppskattar själv att de är belånade med mellan 300 och 350 miljoner.

– De är värda över en miljard i dag, säger hon.

Men, som hon påpekar, pengar är inte allt.

– Jag saknar en man. Jag är ingen superkvinna som måste göra och kunna allt själv, jag är väldigt känslomässig och vill vara nära någon.

Jag föreslår att vi ska annonsera efter en man. Hur ska han vara?

– Åldern är inte så viktig men han ska inte vara för gammal. Och så ska han vara charmig, berest, omtänksam. Han måste ha eleganta kostymer, jag gillar inte jeans.

– Tyvärr är pengar ett hinder för kärlek och vänskap. Jag vet aldrig om någon är ute efter mina pengar så det är bra om han är rik. Lika barn leka bäst, tror jag.