Hur ska jag klä mig smalare?

Av: Nina Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Karolina Skande svarar på läsarnas modefrågor

Foto: Maria Östlin

di säger: hur länge kan man ha väska med lång axelrem? o säg nu inte så länge du själv inte tröttnar på det haha!
Karolina Skande säger: Men om det är det jag tycker då? Det finns ju ingen lag direkt som säger att nu kan man absolut inte bära långa axelremmar längre. Hur länge man tycker att det är snyggt och modernt är ju onekligen individuellt... Själv tycker jag att det funkar ypperligt fortfarande så jag använder det för fullt - hur länge jag kommer att göra det vet jag dock inte.
linda säger: Vida ben på jeansen i vår eller? men vilken färg?
Karolina Skande säger: Förlåt att det fröjde min dator stängde av sig utan förvarning...Ja absolut tycker jag, coolt och skönt efter alla superslimmade jeans. Jag skulle satsa på en något ljusare tvätt, alternativt 70talsdenimblå.
linda säger: Hej undrar var mna kan hitta en härlig storskjorta någonstans?
Karolina Skande säger: Förra säsongen var de ovanligt svåra att hitta men nu vet jag att tex H&M, Gina Tricot, lindex mfl kommer att få in lite olika varianter längre fram i vår.
Anna säger: Hejsan, ett par bra basskor nu till våren, är det svarta ballerinaskor som gäller då i år också eller? Börjar tröttna lite på dem annars...hur känner du inför jesussandalerna?
Karolina Skande säger: Jag gillar Jesusandalerna, de känns heta! Visst, svarta ballerinas funkar absolut men precis som du säger är man kanske sugen på något nytt. Jag gillar även klassiska espandrillos, det kommer jag att köra på i sommar iallafall!
Hanna säger: Funkar en knall-lila sidenkjol m mycket puff i vår? vad kan man ha till isåfall?
Karolina Skande säger: Ja absolut, det låter hur aktuellt som helst. Satsa på enkel överdel - svart eller vit linne/t-shirt, blus, body?!
Cooli säger: Ps. skriv/tipsa gärna någon Londonguide lr så, jag ska nämligen flytta dit om någon vecka!
Karolina Skande säger: Min favoritguide är London, Paris, New York av Susanne Ljung, den har några år på nacken men jag tycker att den är aktuell fortfarande.
Cooli säger: Hej Karolina! Snälla tipsa mig nu:) Jag är ganska rak i formen och skulle gärna vilja se lite mer kurvig ut. Hur skall jag gå tillväga? Vad bör jag ha på mig samt undvika att ha på mig? Omlott vet jag, men tycker inte om det tyvärr, gäller även halterneck. Vad för typ av jacka gäller i höst/vinter? Tacksam för svar!
Karolina Skande säger: Markera midjan, antingen med ett skärp eller med plagg som framhäver midjan "automatiskt! Kjol och blus är till exempel en kombo som trollar fram lite former. Mönstrat kan om det används rätt trolla fram former där man vill framhäva det. Höga midjan är bra sätt att få lite rumpa på. Ja, det var några tips iallafall
frida säger: Funkar skor i accentfärger som t ex rosa i vår?
Karolina Skande säger: Ja absolut. Glada färgade skor är en stor trend i vår. De får gärna sticka ut och ha lite annorlunda design, eller till och med vara flerfärgade
Jocke säger: Vilket är det hetaste plagget för oss killar i vår?
Karolina Skande säger: Jag skulle säga den moderna uppdaterade varianten av chinosen. Snyyyygggt!
frida säger: Vad tycker du om en lite längre top (rätt tight) till tights i vår? Är det för mkt "2007" eller funkar det i vår också?
Karolina Skande säger: Själv är jag lite trött på tightsen och ser gärna något annat nu i vår men visst kan det säkert fungera som kombo.
anna säger: ad ska man satsa på för jacka i vår? är skinnsjackan fortfarande het?
Karolina Skande säger: Skinnjackan är absolut fortfarande aktuell. Själv vill jag ha en rock/kappa/kavaj, en hybrid mellan dessa tre plagg. Dagmar och Hope har de snyggaste! Generellt känns det rätt att använda kavajen som jacka!
Elina säger: Hej Karolina! Funkar avklippta shorts nu i vår/sommar? Och vilka färger är det som gäller på toppar och linnen?
Karolina Skande säger: Ja visst kan du ha ett par avklippta jeanshorts även om jag kanske känner mig lite mättad på det från förra säsongen. Skulle jag ha ett par avklippta jeansshorts skulla jag välja att klippa de lite längre och kanske välja en lite lösare modell. Jag tycker att i vår funkar nästan alla färger allt från smutsiga pasteller till starka färger.
linderela säger: Som plus-tjej (strl 46-48), har du tips till kläder i vår?
Karolina Skande säger: Jag tycker att det är så svårt att ge råd då jag vet hur svårt det är att hitta kläder som är snygga och moderna i stora storlekar. Själv tycker jag att man även som större kan följa trender och hoppa på det man själv gillar i den mån det går att få tag på. I vår skulle det tex kunna vara en längre kjol med lite volym i (mycket trendriktigt), ett par jeans med något utsvänga ben, en skönt "herrigt" inspirerad skjorta till ett par välskräddade shorts i typ marinblått.
Anna säger: Hej! Har du nåt tips på var man kan hitta snygga, slappa chinos(bor tyvärr inte i sthlm)?
Karolina Skande säger: Än har ju inte alla vårkläder kommit men de flesta svenska märkena har fina par Minimarket har ett par och de har ju en webbshop man kan beställa ifrån, Hope har ett par snygga och de öppnar webbshop 1 mars. Annars vet jag att Twist & Tango som säljs på tex MQ har en fin chinosmodell
Anna säger: Hej! Vilket är ditt favoritplagg i garderoben?
Karolina Skande säger: Svååååårt! Ska man ta det plagg man använder mest eller känner mest för?! Jag tar den enkla vägen ur och väljer min Pradaväska som jag köpte i Italien i somras.
Sofia säger: Vilken färg gäller på naglar i vår?
Karolina Skande säger: Jag har precis fått en hang-up på grått men längre fram kommer jag nog bli sugen på något ljusare och vårigare korall, starkt rosa eller syrenlila känns lite nytt och skoj!
B säger: Hej! Är det fortfarande inne med t.ex klänningar som innehåller tre färger? (T.ex. en färg vid brösten, en vid midjeområdet och ett därnere) Kommer inte riktigt ihåg vad det kallades, du hade ett inlägg om det på din blogg.
Moderator säger: Tips från läsare:
linderela säger: Tack för svar Karolina. Ett tips om någon mer i storlek större läser är www.torrid.com otroligt bra site med mycket snygga och moderiktiga kläder! Synd bara att alternativet inte finns i Sverige!
Karolina Skande säger: Jag tror att du menar blockmönstrat. Ja visst känns det fortfarande aktueltt även om det kanske inte skrivs riktigt lika mycket om det i tidningar och modebloggar. Ingen anledning att sluta använda dock, snarare tvärtom - det känns fortfarande fint och modernt men haussen har lagt sig!
frida säger: Finns det något "no-no" i vår?
Karolina Skande säger: Jag skulle nog säga att det inte finns något generellt no-no, sen har jag personliga no-nos som kanske funkar utmärkt på andra. Eller ok, Crocsen, de får man tusan inte ha på sig om man kallar sig modeintresserad...
Minken säger: vilken typ av tryck på T-shirts är hetast i vår? kram Minken
Karolina Skande säger: Jag skulle säga lite konstinspirerade tryck, antingen illsutrationer av något slag eller tryck inspirerade av modern konst med färgblock och färgsplatter.
daniela säger: ngt allämt tips på hur jag skulle kunna matcha min outfit kring ett par vita klassiska prada gympaskor i sommar?
Karolina Skande säger: Ha ha, med ett par vita gympaskor känns det som om du har en tom vit sida som kan fyllas med precis vad som helst! Svårt att ge något tips när jag inte vet vad du gillar för stil, mer än att du gillar vita gympaskor dårå :)
sia säger: resårskärp i midjan över vid t-shirt... ut eller inne? vad är det för skärp som gäller just nu och hur ska man bära dem?
Karolina Skande säger: Råserskärp - absolut! Jag hade dock satt det i jeansfållorna. (vit t-shirt, ett par ljusare lite 70-talsinspirerade jeans och ett resårskärp, enkelt och ursnyggt)
cilla säger: hej! jo de är ju lite inne nu med väldigt skira nästan genomskinliga plagg. hur ska man göra för att fokus inte då blir på underkläderna? i en stor tunn vit t-shirtklänning t.ex. ? sen undrar jag vilken sorts BH man kan ha om man ska ha bar rygg!
Karolina Skande säger: Du har helt rätt, tunna tyger är modernt - så även att låta underkläderna stå i fokus (en oudviklig effekt av genomskinliga tyger). Vill du undvika det kan du ju alltid välja att ha ett linne eller en underklänning eller en underkjol under det transparenta plagget. Antingen kan du använda tejp behå som finns att köpa på välsorterade underklädesaffärer, annars är det nog utan BH eller låta bh-banden synas som gäller.
Cecilia säger: hej! alla catwalks- och fotomodeller är ju som alla vet väldigt smala, vilket medför att de oftast inte har en så stor byst. på grund av detta visas det mesta i modeväg upp på nästan helt bystlösa modeller. själv har jag inte väldigt stor byst, men tillräckligt för att det ska påverka hur jag kan klä mig. och jag hatar det. hur ska man göra för att klä "bort" bysten? om man t.ex har en vanlig T-shirt, brukar jag alltid se ut om en tant eftersom det "putar" så mycket. men jag vill absolut inte ha "tighta" kläder som visar mina former. hur ska jag göra?
Karolina Skande säger: Det enda du kan göra är att välja BH-modeller som inte förstorar bysten. Välj BH-har utan kuddar och lyftande effekt. Du kan även välja plagg som inte framhäver bysten enfärgat, ej urringat etc. Annars är det bara att acceptera att livet är sånt, vi ser alla olika ut och vi kan inte klä i allt, framförallt inte på samma sätt som supersmala modeller på catwalken, men lika snyggt - fast på ett annat sätt. Om du förstår vad jag menar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN