Stjärnorna som fastnat i lyxfällan

NÖJE

De har mer pengar än Joakim von Anka, men de borde kanske fått hans snålhet också. Här är kändisarna som shoppat för mycket.

Mike Tyson: Blev bankrutt av tigerköp

Boxaren tjänade över 1,95 miljarder kronorunder sin karriär, men lyckades slösa bort alltsammans på flådiga bilar, dyra smycken, och bisarra spontaninköp som … eh, tigerungar.

Efter att ha vant sig vid en livsstil som kostat över 2 600 000 kronor i månaden blev Tyson bankrutt och tvingades hyra ett blygsamt hus i delstaten Phoenix.

Britney: Shoppar som terapi

Det är uppenbart att när saker går fel för Britney – som de ju så ofta gör! – terapishoppar hon.

Timmarna efter att hon tillfälligt förlorat vårdnaden om sina söner sågs hon skrattande prova kläder i en rad butiker.

I den fortsatta vårdnadstvisten har det framkommit att hon lägger 662 000 kronor i månaden på ”nöjen, presenter och semestrar” och 104 000 kronor på kläder – att jämföra med de 3 250 kronor hon skänker till sin egen välgörenhetsorganisation.

Den 4 november skulle Britneys lämplighet som mamma studeras av en övervakare som utsetts av domstolen. Så vilken barnvänlig aktivitet valde Britney denna viktiga dag? Hon körde sönerna till en butik, och lämnade dem ensamma i bilen med övervakaren medan hon shoppade nya kristallkronor för 118 600 kronor.

Elton John: Köpte blommor för 1,3 miljoner

1999 rapporterade BBC att Elton John tvingats låna 261 miljoner kronor för att kunna betala av sina skulder. Det framkom bland annat att han under 20 månader, 1996– 97, lagt 1,3 miljoner kronor bara på blommor.

Att han gillat att shoppa genom åren är ingen hemlighet.

År 2000 rensade han garderoben och skänkte bort 20 000 plagg till en välgörenhetsauktion.

Kim Basinger: Tvingades att sälja sin stad

Skådespelerskan som bara tvättade håret i importerat mineralvatten köpte 1989 en hel stad, Braselton i delstaten Georgia, för 130 miljoner kronor.

Fyra år senare stämdes hon av ett filmbolag för kontraktsbrott, förlorade i rätten, blev bankrutt och tvingades bland annat sälja staden.

Kelly Osbourne: Bytte piller mot shopping

Kelly har blivit kvitt sitt beroende av smärtstillande mediciner, men bytte pillertrillandet mot enännu dyrare vana:

– Jag började shoppa. Det finns alltid något som fyller tomheten, sa hon i en intervju.

– Jag kunde köpa en löjlig diamantring för 25 000 kronor, och sedan undra vad jag skulle med den till … jag ersatte ett beroende med ett annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!