Prinsessan Madeleine

Chris superrika bröllopsgäster

Av: 

Karin Östman

Ida Gustafsson

NÖJE

Flera ur världens allra rikaste jetset är bjudna

Gräddan av världens jetset samlas kring Chris O’Neill.

Ett 20-tal av dem är miljardärer – och inbjudna till det historiska bröllopet på lördag.

Kompisen Whitney Kroenke tillhör världens rikaste familj med en förmögenhet på över 800 miljarder kronor.

Av de vänner som Chris O’Neill har bjudit till bröllopet finns flera av världens absolut rikaste personer. Några är vänner till familjen och mamma Eva O’Neill sedan länge.

Flera miljardärer

Men Chris O’Neill själv har också knutit nära band med flera miljardärer. Grunden till sitt umgänge lade han på den exklusiva internatskolan i Schweiz.

Där lärde han bland annat känna vännen Marco Wajselfisz som i dag äger fastigheter i New York och Berlin. Han kommer till bröllopet tillsammans med sin hustru Heike.

Lancelot Frick är också en nära vän som Chris träffade när han studerade. Fricks farfars farfar grundade UBS som är ett av världens största internationella finansbolag.

Thailands rikaste

Om Madeleine och Chris behöver låna ett kryssningsfartyg till smekmånaden har vännerna John och Christina Chandris en hel marina att erbjuda. 54-årige John Chandris är god för drygt 4 miljarder kronor, hans farfar grundade det grekiska rederiet Chandris. I dag äger familjen också lyxhotell och samlar modern konst.

Chris O’Neills New York-kompis Maxwell Federbush är också finansman och de lärde känna varandra på Columbia University. Hans fru Nishita Shah Federbush är en av Thailands rikaste med 2 miljarder kronor på banken.

Walmarts ägare

Även societetskvinnan och arvtagerskan Whitney Kroenke har ett minst sagt välfyllt bankkonto. Hon arbetar själv med kultur och välgörenhet. Hon ingår också i släkten Walton, som äger butikskedjan Walmart, som beräknas ha en förmögenhet på 800 miljarder kronor.

En annan arvtagarvän är superrike Alejandro Santo Domingo, 36. Han är god för närmare 77 miljarder kronor. Fadern Julio Mario Santo Domingo grundade Santo Domingo group som kontrollerar över 100 företag, bland annat colombianska ölbryggeriet Bavaria.

En annan miljardär i kretsen är Georg von Opel, 47. Han är sonson till Adam von Opel som grundade biljätten med samma namn.

På Forbes lista

Med sina 12,5 miljarder kronor står Georg med på tidningen Forbes lista över världens rikaste.

Aidan och Fizzy Barclay kommer också på bröllopet. De tillhör en av Storbritanniens rikaste familjer med en förmögenhet på runt 30 miljarder kronor.

Och flera av Chris vänner hittas i restaurangbranschen. Jämngamla väninnan Anna Boiardi-McCue är barnbarn till italienaren Ettore Boiardi som 1928 började sälja sina italienska pastarätter på burk. Bolaget är i dag uppköpt och beräknas vara värt runt 400 miljoner kronor. Hon håller i dag i matlagningskurser och har gett ut en kokbok.

Krögare

Chris är även delägare i restaurangen The Darby. Krogen drivs av restaurangkungen Scott Sartiano, 38, som kommer på bröllopet med fästmön Alexandra Rizzo, 25.

Dejtat Anne Hathaway

Scott Sartiano är även känd för att han dejtat flera stora stjärnor. Bland andra Oscarbelönade skådespelerskan Anne Hathaway, skådespelerskan Ashley Olsen och Jamie-Lynn Sigler från tv-serien Sopranos. Nuvarande fästmön Alexandra ”Allie” Rizzo är fotomodell och vän med realitystjärnan Kourtney Kardashian.

Härom dagen lade Kourtney upp en bild på Instagram där de solade vid en pool tillsammans.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Prinsessan Madeleine

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop