Loreen om sina mörka sidor: Jag var ett svin

NÖJE

Sångerskan avslöjar okända delar av sitt förflutna

1 av 4 | Foto: WIREIMAGE
VITSMINKAD – IGEN När Loreen vimlade på MTV-galan i Frankfurt i går hade hon än en gång vit färg på kroppen. I förrgår dök sångerskan upp i ”Nyhetsmorgon” målad i ansiktet. ”Jag ville visa att det inte finns några rätt eller fel”, säger hon.

Hon slog igenom som den väna, spirituella drottningen av Eurovision.

Nu vill Loreen bekänna något.

– Jag har inte rent mjöl i påsen, säger hon till Nöjesbladet.

Lorine ”Loreen” Talhaoui, 29, tog Sverige med storm när hon ställde upp i Melodifestivalen med bidraget ”Euphoria”.

Hon vann den svenska uttagningen för att sedan dominera i Eurovisionfinalen.

Sedan dess har många sin bild av henne klar.

Nu berättar Loreen för Nöjesbladet om de vanligaste missuppfattningarna.

– Jag är inte så flummig. Folk antar att jag är en spirituell hippie. Men jag är mer vetenskapligt lagd än vad bilden av mig visar. Jag älskar biologi, fysik och kemi. Saker jag kan förklara och leda i bevis. Men det kanske inte kommer fram så ofta i intervjuer, säger hon.

”Vi är fria”

Som offentlig person har Loreen tagit tillfället i akt att stå upp för saker hon tror på. I Azerbajdzjan var hon en del av debatten om mänskliga rättigheter.

I intervju efter intervju har hon förespråkat sin sanning: vi är fria människor, stå på dig och låt ingen trycka ner dig.

Ståndpunkten gjorde att hon dök upp med vit färg

i TV4:s ”Nyhetsmorgon” i lördags. Något som fick många tittare att reagera.

– Jag ville visa att det inte finns några rätt eller fel. Att vi är fria människor. Vissa tycker säkert jag är dum i huvudet och andra tycker att det ”makes perfect fucking sense”, säger hon.

På MTV-galan i Frankfurt i går dök artisten upp med samma make up-stil, den här gången med vitsminkad bringa och hals.

”Bitter i relation”

Loreen tror att vissa kan uppfatta henne som en pretentiös ”duktig flicka”. Det, menar hon, är en annan missuppfattning.

– Grejen är att jag har fan inte rent mjöl i påsen. På riktigt alltså. Till och från i mitt liv har jag varvat att vara good cop med bad cop. Jag har varit med om saker i mitt liv och gjort riktigt dåliga saker. Att jag för­söker influera människor positivt nu är för att jag har varit på andra sidan och influerat människor negativt, säger hon.

På vilket sätt då?

– Som att vara bitter i en relation, hur man beter sig där. Jag har varit ett svin i relationer, även om det också varit undermedvetet. Jag har inte alltid varit superschysst och gjort felprioriteringar med människor som varit mig nära, säger hon.

Loreen vill inte gå in närmre på frågor om tidigare förhållanden. Hon är mån om sitt privatliv – men poängterar att hon är glad att hon i dag lever sin sanning.

– Det är en viktig grej jag lärt mig: hur blir man som människa om man inte lever sin sanning? Jävligt destruktiv kan jag tala om.