Så stal Rand Gauthier världens mest berömda sexfilm

avChristoffer Nilsson

1 av 5
Rand med sin fru, porrstjärnan Erica Boyer.

Han virade in sig i en matta av jakpäls och kröp på alla fyra över tomten för att efterlikna en hund.

Sedan gjorde Rand Gauthier inbrott i Pamela Andersons och Tommy Lees garage där han stal ett kassaskåp – för att hämnas på rockstjärnan.

Nu avslöjar den 57-årige elektrikern hur han kom över världens mest omtalade sexfilm.

Alla med internetuppkoppling eller VHS-spelare under slutet av 1990-talet kunde följa med på Pamela Andersons och Tommy Lees smekmånad.

Många valde att göra det.

Genom linsen på en handkamera förevigades parets allra mest intima stunder. När sexfilmen fick viralt fotfäste omsatte den cirka 600 miljoner kronor inom loppet av ett år. Men tanken var aldrig att någon utomstående skulle ta del av materialet.

Ödet ville annorlunda.

Renoverade parets hus

Historien om världens mest omtalade sexfilm börjar med hämndlystnad, berättar den 57-åriga elektrikern Rand Gauthier för Rolling Stone.

1995 arbetade han med att renovera Tommy Lees och Pamela Andersons lyxhus i Malibu, Kalifornien.

Den lynnige Mötley Crüe-trummisen ska ha varit på ett särdeles uselt humör när han plötsligt sparkade flera av arbetarna utan att ge dem betalt för utfört arbete, skriver Rolling Stone.

När Rand Gauthier kom för att hämta sina verktyg hade han tre månader av hårt arbete bakom sig.

Framför sig?

En rockstjärna med ett hagelgevär.

”Bidade min tid”

Enligt Rolling Stone kände sig Rand Gauthier förminskad av rockstjärnan som under vapenhot tvingade honom att lämna marken. Därför började han ruva på hämnd.

Rand Gauthier visste att det fanns ett kassaskåp i garaget och uppger att han tillbringade hela sommaren med att planera inbrottet.

– Jag bidade min tid och rekognoserade kåken, säger han till Rolling Stone.

För tidningen beskriver han detaljerat hur han gick tillväga. Han drog han en matta av jakpäls över sig och kröp över tomten för att nå garaget. På det viset skulle han se ut som familjens hund, räknade han med. Han hade själv installerat säkerhetssystemet och tog sig in i huset där han slog av övervakningskamerorna.

”Dollartecknen flög framför våra ögon”

Rand Gauthier tog sig sedan vidare till garaget och flyttade på alla möbler som dolde kassaskåpet. Med en vagn kunde han flytta kassaskåpet till sin bil som stod ute på gatan.

Enligt den polisanmälan som senare upprättades innehöll kassaskåpet högkalibriga vapen, dyra klockor och juveler. Men också tre videokassetter med ”konfidentiell” innehåll.

När Rand Gauthier såg materialet tillsammans med en porrstudiochef var han säker på att han skulle bli en förmögen man i en tid då porrindustrin blomstrade.

– Dollartecknen flög framför våra ögon. Men samtidigt kände vi att människor kan dödas över sådant här, säger han till Rolling Stone.

Skryter om inbrottet

Men Gauthier ska aldrig ha sett röken av några pengar. Flera kopior gjordes av filmen och den började leva sitt eget liv på internet. I stället blev den en guldgruva för de som hade medel att distribuera stort.

Rand Gauthier var länge paranoid över repressalier och berättar för Rolling Stone att han har förlikat sig med att han inte tjänade några pengar på filmen. Han bor i Santa Rosa i Kalifornien och arbetar fortfarande som elektriker. Det händer att han skryter om sin inblandning i historien om filmen men det är sällan någon som tror honom, säger han till Rolling Stone.

– Filmen är söt. De är ett förälskat par som bara har roligt tillsammans, det tycker jag är toppen. Jag är avundsjuk. Jag önskar att jag hade något sådant, säger han.

Pamela: ”Dumma internet”

Pamela Anderson och Tommy Lee har försökt stoppa filmen men den enorma spridningen gjorde det omöjligt.

Att den ska falla i glömska är ingenting som exmakarna har förväntat sig. När deras söner Brandon och Dylan var tolv och elva år gamla tvingades Pamela Anderson berätta om inspelningarna eftersom hon misstänkte att sönerna kunde bli retade i skolan.

– Jag sa bara att mamma och pappa var väldigt kära och att vi spelade in allt, sa hon 2009 enligt New York Daily News.

I en intervju med Elle 2014 fick hon än en gång ge sin syn på sexfilmen.

– Dumma internet. Jag förstår inte varför alla är så imponerade av det, sa hon då.