Pernilla Andersson rasar mot Avpixlat

NÖJE

Hotar med rättsliga åtgärder efter att hatsajten förvanskat hennes ord

1 av 2
Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson hotar med rättsliga åtgärder mot hatsajten Avpixlat.

– Använd inte mig för att sprida er dynga, skriver hon i sin blogg.

Pernilla Andersson rasar mot en artikel på hatsajten Avpixlat som hävdar att hon anklagat ensamkommande flyktingbarn för sexuella övergrepp under festivalen Putte i parken i Karlstad.

I ett inlägg på sin blogg hotar hon nu med rättsliga åtgärder om inte artikeln raderas.

Förvrängt hennes ord

Pernilla Andersson skrev om sin ilska över de polisanmälda sexuella övergreppen på Putte i parken i ett öppet brev i Göteborgs-Posten. Men hatsajten Avpixlat får det att framstå som att Pernilla Anderssons uppmanat ”män som kommer till Sverige och inte kan uppföra sig” att lämna festivalerna, när hon i själva verket skrivit:

”Kan MAN, för det är MÄN, inte uppföra sig eller visa respekt så har MAN inget på festival eller någon som helst offentlig yta att göra.”

Avpixlat påstår även man implicit kan tolka Pernilla Anderssons blogginlägg som hon ”anser att ensamkommande bör hållas instängda på asylboenden”.

Texten har fått Pernilla Andersson att gå i taket. På sin blogg nämner hon sitt öppna brev och skriver:

”Kidnappade delar av min text”

”Avpixlat kidnappade därefter delar av min text, la till egen text och publicerade en text som jag absolut inte står bakom. Jag har därför vidtagit åtgärder i frågan. Använd inte mej för att sprida er dynga”.

Via sin jurist kallar hon hatsajtens artikel för en förvanskning, ett missbruk av citaträtten och ett möjligt upphovsrättsintrång och har även krävt att artikeln skulle ha plockats bort från Avpixlats sajt senast klockan 12 på tisdagen.

Under tisdagseftermiddagen ligger dock artikeln fortfarande kvar och i en uppdaterad version skriver Avpixlats ansvarige utgivare Mats Dagerlind, som också är artikelns författare, att han inte tänker plocka bort texten.

Dagerlind skriver bland annat att Avpixlats syfte med texten varit att ”förtydliga” vad Pernilla Andersson menat.