Thorsten Flinck

Flinck: ”Jag sprängs av skuld och av hur äckligt vidrig jag är”

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Berättar om livet i självutlämnande bok

Dödsmorfin, polisförhör, otrohet och stora skuldkänslor.

Thorsten Flinck har släppt sina memoarer där han skildrar missbruket som kantat hans liv.
– En dag öppnar han sitt kassaskåp och säger att han har ”dödsmorfin” där, skriver han i boken.

Thorsten Flinck, 55, är aktuell med sin självbiografi ”Thorsten Flinck : En självbiografi - kom och skratta åt Lilleputt”. I boken, som är skriven av Håkan Lahger, berättar han om sitt missbruk, rädslan för kärlek och teaterkarriären.

Boken innehåller flera situationer där Flinck kommit i kontakt med polisen. Bland annat en gång då han fick bo på hotell Amaranten på en läkares bekostnad. Flinck var ofta hemma hos läkaren.

En dag öppnar han sitt kassaskåp och säger att han har ”dödsmorfin” där. Det jag ser är hela dunkar med morfin. Döden i form av vita plastdunkar. Döden i ett grönt kassaskåp.

Plötsligt segnar han ihop framför mig, livlös. Jag böjer mig över honom och förstår att han är död. Har jag dödat honom? Jag blir livrädd, får panik och placerar en spruta i hans hand”, skriver han i boken.

”Iskall och beräknande”

Flinck beger sig till Jan Malmsjö som hjälper honom att få kontakt med en advokat. I förhören med polisen är Flinck hög, sjunger och spelar gitarr.

Till slut står det i tidningen att jag kanske är en mördare. Det är fruktansvärt, men efter ett tag kommer polis och åklagare fram till att jag är oskyldig.”, skriver han i boken.

Thorsten Flinck berättar också om de många kvinnorna han haft i sitt liv. Han konstaterar att han varit egoistisk.

Om sanningen ska fram har jag även varit beräknande och kalkylerande när så krävts, och jag måste halvt på skämt och halvt på allvar erkänna att jag blir mer förälskad i en kvinna om hon äger en bil. Det är inte en särskilt trevlig typ det här. Iskall och beräknande. En narkomaniserad, fet, obehaglig typ som ljuger konstant – om allt”, skriver han i boken.

”Kommer dö ensam”

Att Flinck var otrogen var ingen ovanlighet.

”Ibland flera gånger om dagen med olika kvinnor som jag aldrig mött tidigare. Hela tiden håller jag på att sprängas av skuld och av hur äckligt vidrig jag är. Jag är en trofast vän men ingen trogen man. Jag förstår varför jag kommer att dö ensam.”, skriver han.

Tillsammans med Annika Jankell har Flinck döttrarna Felice och Happy. I boken finns flera kapitel skrivna av personer som står eller har stått nära Flinck. Jankell är en av dem. Andra gästförfattare i boken är bland annat Eva Röse, Mikael Persbrandt och Jan Malmsjö.

”Thorsten Flinck : En självbiografi - kom och skratta åt Lilleputt” släpps på lördag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert:

LÄS VIDARE

Jankell väntar barn med H&M-arvingen

ÄMNEN I ARTIKELN

Thorsten Flinck

Missbruk