Prince tog en cykeltur tre dagar innan sin död: ”Log och såg inte trött ut”

avLinnéa Borgert

En av de sista bilderna som togs på popikonen

1 av 8 | Foto: H.HOFMEISTER/SPLASH NEWS/ IBL SPLASH
Prince på cykel bara dagar före sin död.

Tre dagar före sin död var Prince ute och cyklade i över en timme i när­heten av sitt hem.

En kvinna, som tog en av de sista bilderna på pop­ikonen, säger att han såg lycklig ut, skriver TMZ.

Under lördagen kremerades världsstjärnan och hedrades sedan i en privat ceremoni med vänner och familj.

Det var i torsdags som popikonen Prince hittades livlös i en hiss i sitt hem Paisley Park.

Tre dagar tidigare sågs han cykla runt i kvarteret i över en timma. Han log och såg inte det minsta trött ut, säger en kvinna till TMZ, som har tagit en av de sista bilderna på Prince i livet.

Enligt tidningen har stjärnan setts flera gånger på sin cykel dagarna innan sin död. Förra helgen cyklade han runt på en parkering till ett shoppingcenter i väntan på sin flickvän.

Besökte apoteket dagen innan

Men bakom bilden av en välmående Prince på cykel fanns också tecken på ohälsa. Bara 15 timmar innan sin död fångades Prince på bild när han kom ut från ett lokalt apotek i Minnesota. Enligt TMZ besökte han apoteket fyra gånger under sin sista vecka i livet. Den fjärde och sista gången ska apotekspersonalen ha reagerat på att Prince såg ”ovanligt svag och nervös” ut.

Enligt TMZ behandlades Prince för en överdos bara sex dagar innan sin död, vilket ska ha bekräftats av flera källor. Den officiella versionen är dock att artisten var drabbad av influensa.

Läkarna ville att han skulle vara kvar

Det var på väg hem från sin konsert på Fox Theatre i Atlanta som hans privatplan tvingades nödlanda. Prince fördes till ett sjukhus i Moline i delstaten Illinois.

Enligt TMZ ska ha Prince ha överdoserat smärtstillande preparat mot sina höftproblem. På sjukhuset ska han ha fått en spruta, som ska motverka effekterna av opiater.

Läkarna ville att Prince skulle stanna kvar på sjukhuset i ett dygn, men han lämnade det redan efter tre timmar skriver Mirror.

Källor till tidningen säger att Prince tog så många smärtstillande tabletter att hans tillstånd blev kritiskt. Nu ska polisen undersöka om han fick för många piller utskrivna.

Polisen ska förhöra vänner och personal

Enligt tidningen kommer polisen att förhöra alla som satt på planet när det nödlandade, inklusive vänner och personal.

– Vi vet att Prince led av kronisk smärta efter att ha utvecklat höftproblem. Naturligtvis tog han smärtstillande tabletter för att lindra sina problem, men polisen tittar på om han fick för många utskrivna, säger en poliskälla till Mirror.

Princes dödsorsak är fortfarande inte fastställd. I fredags gjordes en obduktion, men det slutgiltiga resultatet kommer att dröja flera veckor.

Enligt polisen fanns inga tecken på yttre våld eller självmord.

Under lördagen kremerades Prince, säger en representant för stjärnan i ett pressmeddelande, enligt Hollywood reporter.

– Prince hedrades av en liten grupp med hans allra närmaste: Familj, vänner och hans musiker, i en privat ceremoni för att säga ett kärleksfullt farväl, säger representanten.

Prince blev 57 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince