Mejla

Andreas Hansson

Vi har tvångsmatats med hetero-sex hela våra liv

Andreas Hansson: Hbtq-personers helveten behöver tryckas upp ännu mer i folks ansikten

Det brukar heta att hbtq-personer ”trycker upp sin sexualitet i ansiktet på vanligt folk” under Pride.

Lite talas det om hur heteros ständigt trycker upp sin sexualitet i ansiktet på ­hbtq-personer.

Sedan barnsben matas vi med heteropropaganda i varenda Disneyfilm, vill man koppla av med en romantisk komedi kommer snusk mellan kvinna och man som ett brev på posten.

Det är helt okej för oss toleranta hbtq-personer. Vi har överseende med straighta snuskisar som vill hångla med varandra öppet och kanske hålla handen på stan.

Vi tycker att all kärlek där ingen far illa är av godo, men alla de hetero­knull jag tvångsmatats med under filmkvällar sedan 1986 ger mig utan tvekan rätten att under några timmar gå parad genom Stockholm i läderkalsonger om jag nu haft mod till det.

I bioaktuella ”Freeheld” porträtterar Julianne Moore polisen Laurel Hester som dog i cancer 2005 och under sin sista år tvingades kriga mot både sjukdomen och ­lokalpolitikerna som inte ville ge hennes partner ­Stacie (Ellen Page) samma rätt att ta över av sin döda partners pension som heteropolisers fruar hade.

– Allt jag vill ha är jämlikhet, kraxar Moores rättrådiga och döende rollfigur ­ända in till slutet.

I onsdags hade Gazenet premiär, en streamingtjänst som specialiserat sig på hbtq-relaterade filmer. En perfekt väg för att ”trycka upp” i tvättade heteroansikten vilka helveten många hbtq-personer lever i än i dag.

I det ”toleranta” Sverige vill tidigare Aktuellt-mysfarbrorn Lars Adaktusson, numera posterboy i Krist­demokraterna, förvägra homopar rätten att adoptera barn, tack och lov i motsats till majoriteten i parti­toppen. Själv har han två barn.

Adaktussons åsikt går helt i linje med Sverigedemokraternas vältalige partiledare Jimmie Åkesson som i ett struket stycke ur sin självbiografi dessutom skrivit om ”de smaklösa figurerna i Prideparaden”.

Jimmie, Lars och andra som förvägrar hbtq-personer rättigheter de själva tar för givet: ta en testmånad på ­Gazenet. Gå och se ”Freeheld”. Och smält insikterna.

Nu vill vi ha jämlikhet.

Med era positioner borde ni vilja detsamma.

Publisert:

LÄS VIDARE