Brevbärare i bråk med ”Batman”-produktion

avJoni Nykänen

NÖJE

Plåtade stjärnornas trailers

1 av 5 | Foto: AP
Ben Affleck.

Batman versus brevbärare.

En isländsk postiljon ställer till det för superhjältarna – då han publicerat bilder som föreställer superstjärnornas husvagnar vid en inspelningsplats på Island.

Den kommande ”Justice league”-filmen där Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Aquaman (Jason Momoa) och Wonder woman (Gal Gadot) förenas i ett nytt äventyr, spelas delvis in på Island. Ett bråk har uppstått då en isländsk brevbärare i Hólmavik, vägrar att ta instruktioner från Hollywood-höjdare.

Isländska tidningen Vísir skriver att brevbäraren Jón Halldórsson, vars brevbärarrutt, inkluderar byn Djúpuvik i nordvästra Island.

Säkerhetspersonalen menade att fotografering och filmning var förbjuden på platsen där ”Justice league”-scener spelas in.

Detta bestämde sig brevbäraren Halldórsson för att trotsa.

Klättrade uppför berg

Brevbäraren klättrade uppför ett närliggande berg och tog bilder av den lilla byn där han också fick med filmgängets trailers i fotografierna. Detta uppskattades inte av produktionen.

Strax efter att brevbäraren publicerade bilderna på sin blogg tog han emot ett telefonsamtal från säkerhetschefen vid inspelningen, som krävde att fotografierna skulle avpubliceras. Men brevbäraren vägrade att göra detta.

Den lokala polisen har meddelat isländsk media att ett privat säkerhetsbolag inte har auktoritet att förbjuda fotografering i byn, men att markägare kan komma med sådana krav.

Halldórsson har kvar bilderna på sin blogg.

”Justice league” kommer 2017 och regisseras av Zack Snyder, som även låg bakom ”Batman v Superman: dawn of justice”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superman

Batman

Island