Hasse Aro berättar om sin pappas alkoholproblem

NÖJE

Väljer att prata öppet i podd

1 av 3 | Foto: ”Det fanns ganska tydliga bevis”, säger programledaren Hasse Aro.

Hasse Aros pappa hade alkoholproblem.

Det gjorde att föräldrarna bråkade.

I ”Fyllepodden” berättar Hasse Aro nu om uppväxten.
– Jag kommer ihåg när jag var fem och han kommer hem från en tillställning och så gömmer mamma mig och så blir det bråk hemma, säger han i podden.

Hasse Aros uppväxt har kantats av sin pappas alkoholproblem. I senaste avsnittet av ”Fyllepodden” väljer han att berätta om sin uppväxt.
– När jag var liten hade jag en jättejobbig relation till alkohol eftersom att min pappa hade problem med spriten, säger han i avsnittet.

Var inte våldsam

Pappans drickande ledde till konflikter mellan Hasse Aros föräldrar. Pappan var inte våldsam, men fyllan ledde till bråk, berättar Hasse Aro.

– Jag kommer ihåg när jag var fem och han kommer hem från en tillställning och så gömmer mamma mig och så blir det bråk hemma.

Trots att flera incidenter hände så poängterar Hasse Aro att han inte känner att pappans alkoholproblem förstörde hans barndom.
– Man hör historier om människor vars hela liv har raserats för att deras föräldrar har varit beroende eller knarkat. Så har det inte varit för mig. Det är inte så att jag tycker att han förstörde hela min barndom. Det tycker jag inte. Jag älskar honom och han tillförde jättemycket i min barndom.

Slutade dricka

I dag lever inte Hasse Aros pappa. Innan han dog slutade han dricka enligt Hasse Aro.
– Det där ebbade ut när han blev gammal tror jag. Jag flyttade ju hemifrån så jag hade inte koll på honom varje dag. Men jag såg honom aldrig, från det att jag blev vuxen, bli berusad, även om det var tillställningar. Det var inget vi pratade om men jag tror faktiskt att han slutade.

I podden berättar Hasse Aro också att hans alkoholdebut kom sent. Han drack inte förrän han fyllt 18 och tror att det kan ha att göra med sin pappas alkoholproblem.

I dag dricker Hasse Aro alkohol och känner inte att han har några problem med det eller är orolig över att få det.

Nöjesbladet har sökt Hasse Aro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hasse Aro

Klick!