Mördade tv-stjärna – har dömts till livstid

NÖJE

Högg ihjäl ”Eastenders”-skådisen och sönerna

1 av 4 | Foto: Sian Blake spelade Frankie Pierre i EastEnders mellan 1996 och 1997

Mannen som mördade den före detta ”Eastenders”-skådespelaren Sian Blake och ex-parets gemensamma söner har dömts till livstids fängelsestraff, skriver BBC.

Arthur Simpson-Kent, 49, högg ihjäl sin ex-partner, skådespelaren Sian Blake, och sönerna Zachary, 8, och Amon, 4 i december 2015 i sydöstra London. Detta efter att skådespelaren, som var dödssjuk, planerade att lämna honom och ta pojkarna med sig.

Alla tre slogs i huvudet innan de blev knivdödade av Simpson-Kent. Strax därefter flydde mannen till Ghana.

Kropparna hittades i familjens trädgård. Offren identifierades efter en obduktion.

Greps på flygplats

Arthur Simpson-Kent, som då var Blakes pojkvän anmälde försvinnandet den 16 december förra året, men försvann strax därefter själv.

Sian Blake, som spelade Frankie Pierre i 56 avsnitt av ”Eastenders” mellan 1996 och 1997, led av den allvarliga nervsjukdomen ”Motor Neuron Disease”, en dödlig sjukdom som bryter ner nervceller i ryggmärgen och hjärnstammen.

Arthur Simpson-Kent är själv skådespelare och har medverkat i filmen ”Fit”. Han greps på Heathrow efter en utlämning från Ghana.

I slutet av april erkände han trippelmordet. Nu fick han sin livstidsdom i den centrala brottmålsdomstolen i England, som kallas Old Bailey.