”Jag kan inte ha en flaska vin hemma”

NÖJE

Youtube-stjärnan Therese Lindgren berättar om sin alkoholism i ny podcast

Youtube-stjärnan Therese Lindgren, 29, har gått i behandling för sitt alkoholberoende.

I nya podden ”Inga gränser med Daff” berättar hon:

– Jag kan inte ha en flaska vin hemma för jag dricker upp den på morgonen. Jag älskar ruset och det är för jävligt.

Hon har varit öppen om sin panikångest och låtit sina tittare på Youtube följa med när hon haft det som jobbigast. Men nu berättar Youtube-stjärnan Therese Lindgren också att hon gått i behandling för alkoholproblem.

I den nya podden ”Inga gränser” berättar hon för Daff Kjellström hur hon valde alkoholen före sina vänner.

– Ett par tjejkompisar tyckte att det var tråkigt att jag alltid var full. De gjorde slut med mig de ville inte vara kompis med mig längre. Jag tyckte att det var helt befängt. Vi är liksom 20 år hur kan du inte vilja festa fyra dar i veckan och varför vill du inte få gratis sprit? Jag fattade inte, säger hon i podden.

”Jag älskar ruset. Det är för jävligt”

Under flera år drack hon stora mängder alkohol.

– Det blev som vardag att dricka nästan varje dag, säger Therese Lindgren i podden ”Inga gränser” vars första avsnitt publicerats på Itunes idag.

Alkoholen blev en metod att självmedicinera mot panikångest och hetsätning. Men till slut blev det för mycket och Therese Lindgren såg till att få hjälp. Behandlingen pågick ett par månader. För Daff Kjellström berättar hon att hon fortfarande dricker alkohol.

– Mmm. Men jag måste vara jätteförsiktig. Jag har gått på behandling för alkoholberoende i ett par månader och jag måste vara superförsiktig. Till exempel kan jag inte ha en flaska vin hemma. För jag dricker upp den på morgonen, för jag älskar ruset och det är för jävligt, säger hon i podden ”Inga gränser”.