Ebba von Sydow om elaka vikthånen

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

Tv-profilen: ”Har fått så förbannat många kommentarer kring min kropp”

Ebba von Sydow.
Ebba von Sydow.

Hon får hån, viktkommentarer och den förbjudna gravidfrågan.

Nu berättar programledaren Ebba Kleberg von Sydow, 35 om de elaka viktpåhoppen hon tvingas ta emot i sitt jobb.

– Det gör mig GALEN. Irriterande nog bryr jag mig nämligen. Tar åt mig, skriver hon på sin blogg.

Sedan 2015 är Ebba Kleberg von Sydow programledare för Nyhetsmorgon i TV4. Innan dess jobbade hon på SVT i fem år. Men att synas frekvent i tv-rutan har inte bara varit en positiv upplevelse för henne.

Under årens lopp har Ebba fått ta emot mängder av elaka kommentarer om sin kropp. På sin blogg på TV4 berättar programledaren att hon ofta hånas för sin vikt och att hon upprepade gånger fått frågan om hon väntar barn.

”Tar åt mig”

”Jag har själv fått så förbannat många kommentarer kring min kropp genom åren, då jag synts i rutan. Tjock-kommentarer, hånande kommentarer, den ständiga gravid-frågan. Som jag fortfarande får, typ varje söndag. Och det gör mig GALEN”, skriver hon.

Ebba Kleberg von Sydow berättar att de hånfulla kommentarerna är svåra att skaka av sig.

”Irriterande nog bryr jag mig nämligen. Tar åt mig. Jag, som i så många andra lägen känner mig trygg idag. Men det där sitter djupt rotat, tyvärr”.

”Att det plötsligt är okej?”

Hon fortsätter:

”Herregud. Detta i att det plötsligt är okej att kommentera någon annans kropp?! Och den tänkvärda kommentaren om att bland det mest provocerande idag – det är att vara tjock och INTE hata sig själv”.

Ebba von Sydow värvades av TV4 förra sommaren. Då hade hon bland annat lett ”Go'kväll”, ”Ebbas stil” och  ”Det kungliga bröllopet” under sina fem år på SVT.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT, sa hon om sitt nya jobb.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN