De är nominerade till Guldtuben-galan

Av: Julija Sidner

Publicerad:
1 av 5
Keyyo.

Youtube-galan Guldtuben närmar sig – och nu är nomineringarna klara.

Stjärnor som Clara Henry, Pewdiepie och Keyyo kan vinna priser.

– Det är fantastiskt roligt, säger Youtube-fenomenet Keyyo.

Youtube-galan ”Guldtuben” går av stapeln den 24 mars på Cirkus i Stockholm och årets programledare är inga mindre än Kodjo Akolor och Youtube-stjärnan Keyyo. Nu har årets möjliga prisvinnare presenterats klara – och galan slog rekord med över en miljon nomineringar i 14 kategorier.

En av de nominerade är Keyyo själv, i kategorin ”Årets Humorkanal”. Det kommer inte att påverka hennes programledarroll.

– ​Även om det såklart är fantastiskt roligt att vara nominerad så kommer mitt fokus under kvällen ligga på att göra ett bra arbete som programledare tillsammans med Kodjo, säger hon.

Hela galan sänds live

Hon kan inte avslöja ännu vad kvällen har att bjuda på, men hon säger att målet är en gala som visar hur mycket Youtube betyder i Sverige.

– Jag tror att jag pratar för både Kodjo och mig när jag säger att vi kommer ge allt för att både de nominerade, publiken på Cirkus samt tittarna hemma inte kommer att bli besvikna.

Arrangörerna Splay säger i ett pressmeddelande att nytt för i år kommer att vara snapchatreporter på röda mattan och att hela galan kommer att livesändas. Dessutom kommer kvällen att bjuda på stjärnspäckade uppträdanden och extramaterial från Youtube-filmer.

Röstningen pågår fram till den 18 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE