Malin Berghagen efter kritiken: ”Det är en viktig sak”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Malin Berghagen rasar mot sjukhusmaten som hon menar är näringsfattig.

Nu får hon kritik för sitt ställningstagande, bland annat av Aftonbladets kolumnist Malin Wollin.

– Jag har inte så mycket att säga om det. Det ligger i var och ens egen uppfattning vad de tycker, säger Malin Berghagen till Nöjesbladet.

I början av mars drabbades Barbro ”Lill-Babs” Svensson av hjärtsvikt och fick vårdas på sjukhus.

Dottern Malin Berghagen hyllar sjukhuspersonalen, men är desto mer kritisk mot maten. På sin blogg och på Instagram har hon dokumenterat sin mammas matbricka. Hon rasar mot innehållet – potatismos, gröna ärtor, wallenbergare och rispudding med inlagda persikor – som hon menar är näringsfattigt.

På söndagen publicerade hon en bild på Instagram med texten ”Vad är det för fel på den här bilden?”. På bilden syns en serveringsvagn med bland annat kokt potatis, ris, kokta grönsaker och fisk i karotterna.

”Efter förra veckans äventyr på svenska sjukhus konstaterar vi att vi i Sverige har bästa sjukvården ever och personal med hjärtan av guld. Men maten! Jag är så arg så jag inte vet vad jag heter!”, skriver hon till bilden.

Foto: Pontus Orre
Barbro ”Lill-Babs” Svensson med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen (till höger).

Men Berghagens inlägg i debatten har fått Aftonbladets kolumnist Malin Wollin att gå i taket.

”Malin berättar att hon och hennes syskon har köpt egen mat till sin mamma, och det är självklart väldigt fint. Det står varje människa fritt att göra sina speciallösningar. Men att dra med sig hela sjukhusmatsverige i ett avsmaksraseri rakt ner i avgrunden, är inte det en smula överdrivet?”, skriver hon på tisdagen.

Får kritik av följare

Även följare debatterar på Berghagens Instagram huruvida maten egentligen är värd så pass skarp kritik.

”Tycker det ser gott ut. Du vet det finns dietister på sjukhus”, skriver en i en kommentar.

”Ser bra ut. Vad är det för fel på mos och stekt strömming? Fin mat ju. Fler än ett alternativ + grönsaker. Varierar säker mellan olika sjukhus. Har själv erfarenhet från sjukhuskök och det var fin mat som lagades där. De som hade sämst aptit önskade inte fruktjuicer, de önskade oftast, tro det eller ej, en omelett utan något till eller risgrynsgröt”, menar en annan.

”Åh! man kan välja på potatis, ris och mos. Och sås till, och det ser ut som fisk till höger. Bra god mat. Nån som är mer skarpögd än jag och ser felet?”, undrar en tredje.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Malin Berghagen, som inte vill kommentera ytterligare utan hänvisar i stället till sin blogg.

– Jag har inte så mycket att säga om det. Det ligger i var och ens egen uppfattning vad de tycker, så jag har inget att säga om det. Det jag vill ha sagt, har jag redan sagt.

– Jag ville bara göra det här för att stötta. Det här är en viktig sak.

Nöjesbladet har sökt Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Kända barnen och deras kända föräldrar – så lika är de 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM