Alexander Karims tårar efter Läckbergs fråga: ”Det blev väldigt fint”

Känslosamt i ”Stjärnorna på slottet”

Skådespelaren Alexander Karim har nära till sina känslor.

Camilla Läckbergs frågor i veckans avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” får honom att börja gråta.

– Jag lämnade slottet med känslan att jag varit med om något fantastiskt. Men jag vill aldrig göra det igen, säger han till Nöjesbladet.

Skådespelaren Alexander Karim, 42, bjuder på mycket känslor i veckans avsnitt av ”Stjärnorna på slottet”.

– Jag visste redan innan att det skulle bli mycket tårar i mitt avsnitt. Men det är inte för att saker är sorgliga utan snarare för att de är vackra, säger han.

Nöjesbladets tv-krönikör Jan-Olov Andersson har tidigare skrivit om att Camilla Läckberg inte värjer för att ställa tuffa frågor till de övriga deltagarna och veckans avsnitt är inget undantag.

– För mig är den en styrka hos män att våga gråta och våga visa känslor, det är ingen svaghet i min värld, säger Läckberg i programmet.

Blandade känslor

Och det är främst deckardrottningens frågor om skådespelarens uppväxt och familj som får känslorna att rinna över för honom.

– Jag har sett programmet och tycker ändå att det blev väldigt fint. Gråten i sig är inte jobbig, tvärtom så tycker jag att man ska gråta i tid och otid. Det är skönt, säger Karim.

Det är med blandade känslor han ser tillbaka på inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet” i somras.

– Jag lämnade slottet med känslan att jag varit med om något fantastiskt. Men jag vill aldrig göra det igen. Det var tungt med 17 timmars inspelningsdagar under århundradets varmaste sommar.

– Det jag verkligen kommer bära med mig resten av livet från inspelningen är det ni tittare inte får se. Våra samtal vi hade varje natt då kamerorna slocknat. Vi fann verkligen varandra och hade vansinnigt roligt tillsammans. Vi ska faktiskt träffas alla fem nästa vecka och bara hänga och ha kul.

Alexander Karim har fått frågan om att medverka i ”Stjärnorna på slottet” flera gånger.

– Första gången var jag väldigt tveksam just för att det kändes som att jag inte hade gjort så mycket. Det kändes som något man skulle vara med i när karriären var över. Jag ska inte säga ”för lång och trogen tjänst”, men lite så.

Googlade sig själv

När han fick frågan ännu en gång kände han annorlunda.

– När jag fick reda på vilka de andra deltagarna var så blev jag intresserad. Jag började då googla mig själv på kul för att se om jag skulle ha något att snacka och kände att jag faktiskt hade något att tillföra programmet.

Trots huvudroller i Hollywood så är han förhållandevis blygsam.

– Jag är ju inte till närmelsevis på de andra deltagarnas nivå men det måste ju finnas ett wild card med och jag är väldigt glad att få vara den svagaste länken i årets starka kedja av deltagare, säger han och skrattar.

– Jag menar Sven Melander, han är ju nästan ett ord i Svenska Akademiens ordlista. Han är ju ett begrepp.

Publisert:

LÄS VIDARE