Picasso hade för vulgära kläder

avNinna Prage

NÖJE

TV4 slog till igen – stoppade körledarens fjädrar och kedjor

I sista stund stoppade TV4 Marie Picasso från att bära sina egna kläder i ”Körslaget”.

De var för vulgära.

– Det var lite för korta kjolar, säger programmets stylist.

Foto: Foto: Magnus Sandberg
tvingades byta om TV4 förbjöd Marie Picasso att bära sina egna kläder i premiären av ”Körslaget”. De ansågs för utmanande. I går skrev Nöjesbladet att även hennes koreografi stoppats.

Tittarna såg henne dirigera sin kör i en rosa, förhållandevis påklädd, klänning. Men egentligen hade Marie Picasso, 30, tänkt sig en helt annan outfit för sig och sin kör.

Dagen före premiärprogrammet gick TV4 in och stoppade kläderna – som enligt ”Körslagets” stylist Helene Falk lämpade sig dåligt för den direktsända lördagsunderhållningen.

– Det var någon i kören som hade sytt upp dem. Och de kändes inte hundra. Det var väldigt rockigt, kanske Lady Gaga-inspirerat. Lite för vulgärt, säger hon.

Enligt Helene Falk var kläderna som Marie Picasso planerat för Västeråskören gjorda i lurex med påsydda kedjor och fjädrar.

Inför gårdagens program fick hon klä på både körledaren och körmedlemmarna.

– Ja, det var lite för lättklätt. Det var lite för korta kjolar, säger hon.

”Alla var påklädda”

Marie Picasso, som tidigare berättat för Nöjesbladet att hon satsar stenhårt på att ta sin kör till final, har nu fått se sig överkörd av TV4 i två fall. Varken koreografin eller stylingen till sitt första nummer fick hon bestämma över.

Men i går hade sångerskan ingen lust att prata om saken.

– Vet du vad, jag orkar inte diskutera det här med kläder. Alla var påklädda. Det fanns inget vulgärt någonstans, säger hon strax efter sändningen.

Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Körslaget”, bekräftar att TV4 stoppat Team Picasso från att bära sina egensydda kläder.

Enligt honom handlar det dock om rättvisa.

Tv-chef: Det brast

– Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar att vinna tävlingen. Vi har professionella tv-stylister som vi litar på helt och fullt, säger han.

Hur tog Marie beslutet?

– Jag vill inte sätta ord på hennes reaktion, men vi hade en diskussion kring det.

– Kommunikationen har fungerat alldeles utmärkt med de andra körerna. Att hon inte fått den är jättetråkigt. Någonstans brast det.