”Hade Jackson i telefonen”

avSofia Sjölin

NÖJE

Chockades av telefonsamtalet från idolens studio

1 av 2 | Foto: HENRIC LINDSTEN
Darin blev väckt mitt i natten av en sjungande Michael Jackson.

I dagens "Sommar i P1" berättade Darin om när hans största idol väckte honom mitt i natten.

- Jag hade Michael Jackson i telefonen, säger artisten.

I dagens "Sommar i P1" berättade artisten Darin Zanyar, 23, om ett av de största ögonblicken i sitt liv. Nämligen när han väcktes mitt i natten av telefonen och hans största idol fanns i andra änden.

Klockan var tre på natten och Darin låg och sov i sitt rum i föräldrarhemmet i Råcksta i Stockholm. Samtalet var från en vän i USA, "var bara tyst och lyssna", sa han till Darin.

Började sjunga

- Jag förstod ingenting men jag hängde kvar i telefonen. Det var lite otydligt i början. Plötsligt hörde jag någon börja sjunga, jag förstod direkt då att det var Michael Jackson i bakgrunden. Jag hade Michael Jackson i telefonen! Jag hade precis vaknat och var samtidigt chockad så hela grejen kändes overklig.

I telefonluren hörde Darin hur hans stora idol gick in i ett sångbås och började sjunga till musiken till låt han inte hade hört förut.

- När han sjöng fick jag gåshud och jag bara satt och log, säger Darin.

- Han gick ut från sångbåset efter ett tag och sa att han var hungrig, han ville ha sushi och frågade om de andra också ville ha något. Sen började de skoja och skratta och jag fick direkt känslan av att han var väldigt ödmjuk.

Familjen chockad

När samtalet var slut sprang Darin ut från sitt rum och väckte hela familjen.

- De blev också helt chockade och trodde först att jag skämtade. Jag kunde nästan inte gå och lägga mig den natten, jag var så uppe i varv.