–Jag vill leva ett normalt liv

avMalin Collin

NÖJE

Skarsgård om att jagas av paparazzis: Viktigt att inte barrikadera sig

Foto: karin törnblom
FAMILJEN VIKTIG Bröderna Gustaf Skarsgård, 29, och Alexander Skarsgård, 33, passade på att umgås på röda mattan. Gustaf har också en av huvudrollerna i filmen ”Puss”. ”Att träffa familjen på helgerna värdesätter jag väldigt högt”, säger Alexander.

Från svensk myskille till Hollywood-stjärna.

Nu jagas Alexander Skarsgård av paparazzi.

– Det är viktigt för mig att inte barrikadera mig i ett hus, säger han.

Det var en lite trött Hollywood-stjärna som gick på den svenska röda mattan på premiären av filmen ”Puss” i går. Men några divalater verkar Alexander Skargård, 33, inte ha snappat upp i Los Angeles.

– Det är väldigt annorlunda att jobba i Sverige men att åka hem och jobba med en regissör som Johan Kling, spela på svenska och träffa familjen på helgerna värdesätter jag väldigt högt, säger han.

Späckat schema

Rollen som vikingavampyr i succéserien ”True blood” har gjort svensken till hett villebråd för amerikanska paparazzifotografer.

– Det är viktigt för mig att inte barrikadera mig i ett hus och aldrig gå ut. Jag vill leva normalt, så som jag har gjort tidigare. Men det är klart att det kan vara irriterande, säger han.

Schemat är späckat för Alexander Skarsgård.

Om två veckor byter han Sverige mot Hawaii och spelar in filmen ”Battleship”.

Inspelningarna av ”True blood” påbörjas i november. Var han vill bo i framtiden är osäkert.

Stannar i Los Angeles

– Så länge vi spelar in serien i Los Angeles sju månader per år blir det lite oundvikligt att inte ha min bas där. Sedan får jag väl se. Jag vet inte faktiskt. Framtiden får jag ta som den kommer, säger han.

Trots att han har synts omslingrad med Hollywood-stjärnan Kate Bosworth, 27, vill Alexander Skarsgård inte alls kommentera förhållandet.

Tror på sig själv

Att svensken skulle nå en sådan framgång i Hollywood kom inte som en chock för honom själv.

– Jag hade ju inte fortsatt att satsa om jag inte trodde att jag hade där att göra. Annars kan man ju lika gärna åka hem direkt. Det finns ju en miljon skådisar i Los Angeles och om man inte tror på sig själv är det ingen annan som kommer att göra det. Det är viktigt att man åtminstone har ett fan från början. Typ sig själv, säger han och skrattar.