”The Hills”-stjärnornas galenskap eskalerar

NÖJE

Karolina Fjellborg om Heidi Montag och Spencer Pratt

Frågan hur mycket i ”The Hills” som egentligen är på riktigt känns inte längre särskilt viktig.

För Heidi Montags och Spencer Pratts galopperande galenskap verkar onekligen vara en realitet.

Foto: Heidi Montag och Spencer Pratt.

Jag har aldrig skrivit särskilt mycket om MTV:s reality-med-modifikation-­serie ”The Hills”.

Mest för att jag har tyckt att den, precis som ”Laguna­ Beach” och ”The City”,­ har varit småkorkad, tråkig­ och fullständigt meningslös, med stiffa personer som ägnar sig åt mycket dösnack och lite verkstad i snygga kläder. Men också för att jag helt enkelt aldrig har lyckats greppa formen.

Jag är såklart införstådd med att realityserier ofta meckar med verkligheten för att göra den mer intressant, men i det här fallet verkar det ju som att i princip allt är riggat – och det gillar jag inte.

Dessutom anser jag att om det nu ska finnas ett skrivet manus, så borde det kunna skrivas bättre. Med åtminstone en och annan bit dialog som inte låter som rena gojan.

Men nu, då ”The Hills” har börjat på sin sista säsong (i USA, vill säga – de nya avsnitten kommer till svenska MTV i slutet av sommaren), känns det som att en sak plötsligt har blivit väldigt mycket påtaglig verklighet.

Och det är det äkta paret Spencer Pratts och Heidi Montags accelererande fria fall ner i Hollywoods allra geggigaste tokträsk.

För medan de väl tidigare mest ansågs vara irriterande och kändiskåta, har de nu övergått till att anta den oroväckande formen av två vandrande sedelärande lek­tioner – vars slutkontenta och sensmoral vi ännu inte­ har fått helt klar för oss, men som vi kan se redan på mils avstånd inte kommer att bli rolig.

Heidi har opererat om sig till oigenkänlighet – och kan varken äta eller prata när hon dyker upp som kattkvinnan Jocelyn Wildensteins förlorade tvillingsyster hemma hos sin stackars mamma i Colorado.

Och hemma i Los Angeles ligger en desillusionerad Spencer täckt av kristaller, och yrar om hur hans syster Stephanie och Heidis syster Holly försöker förstöra hans liv...

Jag tror med andra ord att det är läge att skriva in ett par psykologbesök för makarna Cirkusfreak i det där skuggmanuset nu.

På riktigt alltså.

Annars riskerar slutet på den här serien att bli en ren tragedi. Och då menar jag inte i MTV:s ”reality” – utan i den verkliga verkligheten.

ARTIKELN HANDLAR OM