13-åringen firar tio år som artist

NÖJE

Men Benjamin Wahlgrens framgång har ett pris: Jag har inte så många vänner

Foto: redan gammal i gemet Benjamin Ingrosso Wahlgren stod på scenen redan som fyraåring. ”Jag hade skitkul. Då visste jag att det var det här jag ville göra”, säger han.

Snart firar 13-åringen hela tio år som artist.

Benjamin Ingrosso Wahlgren får även uppleva kändisskapets baksidor.

Vännerna kan han räkna på sin ena hand.

– Jag tror det är avundsjuka, säger han.

Foto: Benjamin och mamma Pernilla.

Som fyraåring debuterade han som Mowgli i Djungelboken med mamma Pernilla i Christer Sjögrens julshow. Sedan dess har han knipit huvudroller i en rad föreställningar. Han har också släppt en skiva, legat tvåa på singellistan, uppträtt för miljonpublik på Allsång på Skansen och vunnit Lilla Melodifestivalen. Benjamin Ingrosso Wahlgren är bara 13 år. 2011 firar han tio år som artist.

– Tio år? Är det så länge? Jag vet inte, skrattar han efter premiären av ”Karlsson på taket smyger igen” på Oscarsteatern där han spelar mot bland andra Markoolio.

Debut som fyraåring

Han minns de första stegen på scenen, som en fyraårig Mowgli.

– De sydde upp ett par kallingar till mig. Jag fick lära mig koreografin och köra. Jag hade skitkul. Då visste jag att det var det här jag ville göra, säger han.

Trots Benjamins framgångar kan han inte kalla sig populär i skolan. I bland blir han till och med retad.

– Populär? Det skulle man nästan kunna tro kanske. Det är jag icke. De går runt och retar mig i bland. Det kan vara avundsjuka. Men det skrattar jag bara åt, säger han.

– Jag har inte så många vänner. Jag har en bästa vän och två andra kompisar som är väldigt nära kompisar. Det räcker, fortsätter han.

Benjamin har mer gemensamt med sina arbetskompisar på scenen än med klasskompisarna.

Har vänner på scen

– I barnmusikalerna finns såna som har samma intresse som mig. Därför blir jag kompis med dem snabbt. De i skolan håller inte på med sång och teater, utan det är mest fotboll. Det är det värsta jag vet. Man har inte så mycket gemensamt med dem, säger han.

Sångtexter och repliker memoreras lätt. Men musikalstjärnan har inte lika lätt att hänga med i ekvationer och vinkelsummor.

– Det är nästan bättre att jag inte är kompis med nån för då fokuserar jag mer på skolan, säger han.