Fast för rattfylla

avLilian Andersson, Ninna Prage

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandelin: Jag kanske dricker lite för mycket

Christer Sandelin har gripits för rattfylla.

På väg från sin tillfälliga bostad på Djurgården i Stockholm stoppades popstjärnan av polisen – och fick 10 000 kronor i böter.

– Det är inget som jag är stolt över, säger han till Nöjesbladet.

Foto: Fick följa med till polisstationen Christer Sandelin greps för två veckor sedan efter att ha kört bil med en promillehalt på 0,24.

Den 48-årige sångaren är aktuell i TV4:s kommande musikprogram ”Så mycket bättre”. Och längre fram i höst släpper han en ny skiva med kultgruppen Style.

Men den senaste tiden har inte varit lätt för Christer Sandelin, som i våras gick skilda vägar från sin livskamrat sedan nästan 20 år tillbaka.

Kände sig inte full

En eftermiddag för två veckor sedan greps han med 0,24 promille alkohol i blodet när han var på väg från det Stockholmshotell där han huserat i några månader, i väntan på sin nya lägenhet.

– Jag skulle lämna ett par nycklar till en hantverkare och kände mig inte alls berusad när jag körde bilen. Jag hade ätit middag med champagne, vin och calvados kvällen före. Hade jag bara väntat en kvart till så skulle nog inte mätaren ha gett utslag, säger han ångerfullt.

Den kände hitmakaren berättar att det kändes chockartat att få följa med till polisstationen. Han har aldrig varit med om något liknande tidigare.

Sandelin medger dock att hans alkoholkonsumtion är högre än många andras.

– Ja, om man jämför med det så kallade snittet. Jag kanske dricker lite för mycket överlag.

– Man får ju mer fokus när man inte gör det. Man är mycket piggare på morgnarna och orkar lyfta tyngre på gymmet, tillägger han.

Trots ett dagligt vinintag framför tv:n upplever inte Christer Sandelin att han är i behov av professionell hjälp.

Äter antidepressivt

Däremot äter han antidepressiva tabletter.

– Det har varit en annorlunda tid som inte har varit så rolig. Jag har inte mått så bra.

– Nu mår jag bra, men jag kan må bättre. Det viktigaste är att jag får ordning på de här varannan vecka-rutinerna. Mina barn måste känna sig hemma hos mig.

Till följd av uppbrottet från sambon ställde Style in sina annonserade comebackspelningar. Men i samband med albumreleasen ges nya tillfällen att se de forna 80-talsidolerna live.

Christer Sandelin är beredd att kliva in i rampljuset igen.

– Jag kände att jag behövde ta lite andrum. Men jag har pallat uppmärksamheten i 30 år, så varför skulle jag inte göra det nu?

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM