Blodvite direkt i ”Mästarnas mästare” – Klüft visar upp skadan

avJakob Meijer

NÖJE

KALAMATA. Carolina Klüft är beredd att offra en hel del för ”Mästarnas mästare”.

Efter första tävlingsdagen visade hon upp en skadad hand för Nöjesbladet.

– Jag kan känna att om jag skadar mig nu, vad gör det?, säger Carolina Klüft.

I går drog inspelningen av ”Mästarnas mästare” igång på halvön Peloponnesos i Grekland. Och redan i dag var det dags för den första grenen.

Det första tävlingsmomentet är helt nytt, och programledaren Micke Leijnegard, 54, berättar för deltagarna att när grenen testats i den norska versionen slutade det med att de tävlande gick hem med både blodiga och uppfläkta händer.

De svenska deltagarna klarar sig dock bättre än sina norska kollegor – med undantag för en.

– Blodvite på ”Mästarnas”!, utbrister Carolina Klüft, 35, när tävlingen är över och visar upp en sårig hand för Nöjesbladet fotograf.

Carolina Klüft: ”Känner mig lite töntig”

Klüft är noga med att syna sin hand när kamerorna slutat rulla.

Men när Nöjesbladet träffar deltagarna efteråt tonar hon ner sin skada.

– Jag fläkte upp nageln och hade tre ställen där det började blöda. Jag känner mig lite töntig när jag sitter mittemot Mikaela (Laurén) och säger: ”Jag har fått lite blod, det är jättesynd om mig. Jag är sjukampare och skitmesig”, skämtar Carolina Klüft.

Hon fortsätter:

– Jag kände inte ens att jag gjorde detta. Det upptäckte jag efteråt. Det är lite så när man är i bubblan och adrenalinet kickar i gång.

Mikaela Laurén, 42, som efter en karriär inom proffsboxning är van med både fläskläppar och spruckna ögonbryn, instämmer. Hon och de andra deltagarna är överens om att det är viktigt att lyssna på kroppen och eventuella varningssignaler.

– Men mitt i en tävling gör man inte det. Då skiter man i det och tar smällen efter, säger Mikaela Laurén.

1 av 4 | Foto: Carolina Byrmo
Carolina Klüft.

”Sabbar man något...”

Så hur mycket är deltagarna beredda att offra fysiskt för att vinna ”Mästarnas mästare”?

– Jag kommer nog inte offra något. Är det en skada på väg, då bryter man, säger tidigare stavhopparen Kjell Isaksson, 70.

Carolina Klüft är dock inte lika säker som sin kollega.

– Jag kan inte svara på det. Det beror på hur min hjärna fungerar i det läget. Jag är beredd att ge ganska mycket för att känna att jag gjort mitt bästa, säger hon.

– Jag kan känna att om jag skadar mig nu, vad gör det? Jag ska inte tävla. Under min aktiva karriär var jag jätteförsiktig med såna här grejer. Då vill man inte sabba träningen. Men sabbar man något nu får man väl rehabträna hemma.

Den elfte säsongen av ”Mästarnas mästare” har premiär i SVT i mars 2019.

ARTIKELN HANDLAR OM