Mejla

Per Bjurman

Meryl Streep nästan trampar mig på tårna – till tonerna av Beatles

NÖJE

NEW YORK. Meryl Streep blir så till sig av ”Can’t buy me love” att hon nästan trampar mig på tårna.

Men så är det också rätt festligt när Paul McCartney ställer till med hemlig konsert på Grand Central Station mitt under fredagsrusningen.

Ah, hemlig och hemlig – det har i över en veckas tid viskats om att Beatles-ikonen ska hålla en show ”nånstans i stan” i samband med släppet av nya albumet ”Egypt Station”.

Men först några timmar innan, när pressbiljetter kan hämtas på ett lyxhotell i norra Midtown, får vi veta exakt var och när:

På Grand Central Station. 19.30. Fredag kväll.

Där är det vid den tiden på fredagkvällar rätt mycket folk i rörelse. För att uttrycka det försiktigt. Ta T-centralen – och multiplicera med två tusen.

Att Paul McCartney plötsligt dyker upp i det infernaliska vardagsmyllret väcker viss uppståndelse, om man säger så.

Pendlare flämtar förbluffat

Pendlare på språng mot tågen till Westchester och Connecticut fastnar mitt i steget och flämtar förbluffat:

– Va? Paul McCartney? Här?

Jo, faktiskt.

Vi är dock bara några få hundra som fått en – häpp! – ticket to ride och efter noggrann kontroll släpps in genom skynket till separata flygeln Vanderbilt Hall.

Där är det just som man föreställer sig att det ska vara när den genuint chosefrie och jovialiske Macca – så bekväm i sig själv, så helt befriad från divalater, att han utan att blinka är med på upptåg som talkshow-värden James Cordens fantastiska carpool–maraton i Liverpool i våras – ställer till med samkväm.

Ingalunda himlastormande – men trivsamt.

Han fyrar generöst av alla förväntade Beatles-dängor, väver in några Wings-nummer och knyter ihop föreställningen med ett antal soloalster, företrädesvis från pigga och lekfulla “Egypt Station”, som jag faktiskt gillar rätt så skarpt.

Streep diggar Beatles

Men låt oss vara ärliga här. Det är ju framförallt för känslan av exklusivitet vi kommer minnas kvällen. Att se en artist av dylik kaliber på ett sådant ställe – där jag har ”min” tunnelbanestation, dessutom! – med en sådan liten klick…bara den som ljuger påstår nåt annat än att det känns lite häftigt.

Själv råkar jag hamna intill självaste Meryl Streep precis framför mixerbordet. Hon är synnerligen entusiastisk. Framförallt verkar hon vara die-hard Beatles-fan och blir så till sig när idolen uppe på scenen redan i inledningen fyrar av ”Can’t buy me love” att hon sånär kör klackarna i mina tår.

Sånt glömmer man ju inte…


ORSAKER TILL EXTAS

Shooter Jennings – Shooter (Album)

– Satan så han svänger, Waylons grabb.

Mayans MC (tv-serie).

– Sons of Anarchy-spinoffen har börjat mycket lovande.

Sugarplum Fairy – Sweet Jackie (Klassiker)

– På måndag är det fem år sedan älskade Kristian Gidlund gick ur tiden, så den här ska spelas hela tiden.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Av: 

Per Bjurman

Publisert:

LÄS VIDARE

McCartney om okända sexäventyret med Lennon

ÄMNEN I ARTIKELN

Paul McCartney

Meryl Streep

Per Bjurman