Stors tack till svenska folket: ”Är verkligen en välsignelse”

avMathilde Albinsson

Stor levererar kreativitet och känslor i ”Så mycket bättre”.

På sociala medier kärleksbombas han.

– Just nu är det en del av min största drivkraft, säger rapparen till Nöjesbladet.

Ulises Infante Azocar, mer känd som ”Stor”, har släppt tre soloalbum och även samarbetat med artister som Linda Pira och Seinabo Sey. Han har hyllats av recensenter och vunnit både en Grammis och P3 Guld.

För några av deltagarna i ”Så mycket bättre” var han dock ett okänt namn. Såväl Christer Sjögren som Charlotte Perrelli erkänner i programmet att de inte hade koll på den rappande talangen sedan tidigare. Men alla beskriver honom som en konstnär med stora känslor.

Och av responsen på sociala medier att döma har han även gått hem i stugorna. Nu berättar Stor hur han, och programmet i stort, kärleksbombas på sociala medier.

”Jag är så tacksam”

– Det är så sjukt. Det är så många olika människor som skriver.

– Många är trötta och har lite höst- och vinterdepp och alla skriver samma sak: ”Tack. Det har gett mig kraft att ta mig igenom den här hösten.”

Antalet personer som hör av sig är så många att tiden inte räcker till för att besvara alla, menar Stor.

– Jag är så tacksam, för det är så många som skriver brev på ett djupt plan till mig. De i sig ger ju tillit och tro på mig själv att fortsätta göra sådan typ av musik och gå det där extra. Just nu är det en del av min största drivkraft.

1 av 2 | Foto: TV4
Stor.

Han gillar programmets idé, där kända musikbegåvningar samlas i ett möte som, enligt Stor, sker på ”en hälsosam nivå”. Att folk skulle uppmärksamma det i så stor skala kunde han dock inte föreställa sig.

Planerar ny musik

– Det är mer än vad jag kunde förvänta eller inbilla mig. Jag vet inte hur jag ska besvara all kärlek.

Stor släppte sitt senaste album förra året, men innan dess var det nära att han la av med musiken. I januari laddade han upp ett Instagraminlägg som många tolkade som att han ville sluta. Han har dock tidigare förklarat för Nöjesbladet att inlägget kom till i stundens hetta under en turbulent tid.

Nu finns det inga tvivel. Den närmaste framtiden är glasklar.

– All den här kraften och kärleken kommer ju utvecklas till musik längre fram. Nu har jag tillräckligt mycket energi och kärlek i kroppen för att göra grymma grejer. Det är verkligen en välsignelse, säger Stor.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.