Perrelli satsar miljoner – för att slå Danny

avHelena Trus

Schlagerrivalernas nummer är extremt dyra och krävande: SVT tvingades ha extra repetitioner

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
HAR INTE RÅD ATT GÅ TILL ANDRA CHANSEN Charlotte Perrellis team har satsat så mycket att budgeten spräcks om hon går till Andra chansen. Dessutom får den specialbeställda videoskärmen inte plats på scenen i Nyköping. ”Vi har i dag ingen plan för hur vi gör om jag går vidare dit. Alternativet är att göra låten rakt upp och ner utan effekterna, vilket inte är så kul”, säger hon. Även Danny har gett allt. ”Vi har lagt ner så mycket energi och pengar att det är sjukt”, säger han om sitt nummer.

Hon har satsat miljoner för att matcha sin stora konkurrent – Danny Saucedo.

SVT tvingades i går till extrainsatta repetitioner för att mäkta med tävlingens mest avancerade nummer.

– Jag blir mörkrädd, säger Charlotte Perrelli.

Hon öppnar med en show som aldrig tidigare har gjorts i Melodifestivalen.

Han avslutar den, med en av tävlingens mest tekniskt avancerade nummer.

Charlotte Perrelli, 37, och Danny Saucedo, 25, tävlar om att bräcka varandra i den mest spektakulära scenshowen på lördag.

”Väldigt coolt”

Danny Saucedo började planera numret ”Amazing” redan i somras.

– Jag vill göra ett håll käften-nummer som inte setts i svensk tv förut. Vi har lagt ner så mycket energi, pengar och tid i de här tre minuterna så det är helt sjukt. Det har kostat väldigt mycket pengar att få fram de effekter jag vill ha.

Han fick kämpa för att få igenom sina idéer för SVT.

– Hela numret bygger på den speciella tekniken och ljuset, och funkar inte ljuset är jag fucked, säger Danny.

På lördag äntrar Charlotte Perrelli scenen i ett par guldiga nitskor för runt 30 000 kronor. Men det mest påkostade i numret kommer att hänga bakom henne på scenen. En gigantisk, special­beställd videoskärm som ska visa Perrellis dansskuggor samt mönster i olika färger.

– De blir väldigt coolt och skärmen kommer att uppta hela tv-rutan. Jag vill inte gå in och göra en kopia av det vi gjort förr. Det ska kännas 2012, lite klubbigare och mycket dans, säger Charlotte.

Hon står för den mest påkostade showen i år. Ett 20-tal personer arbetar med numret, och bara scenkläderna kostar hundratusentals kronor.

– Vi pratar sammanlagt miljonbelopp, säger Perrelli.

Känner av pressen

Stjärnornas scenshower är så avancerade att SVT tvingades till extrarepetitioner på arenan i går, vilket sällan händer.

– Vi var tvungna att testa den nya tekniken. De har bland de mest avancerade numren i Melodifestivalen. Det kommer att bli spektakulärt för tittarna, säger producenten Christer Björkman.

Perrelli, som tog hem vinsten med ”Hero” 2008, känner av pressen att leverera.

– Jag förstår att det kommer att vara tufft, blir mörkrädd när jag tänker på det. Går jag inte till final önskar jag att jag åker ut, för jag har inte råd att göra numret igen i Andra chansen, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM