Kissie utsatt för sexuellt övergrepp

Bloggerskan berättar: ”Blir nästan spyfärdig”

avLouise Åström, Stina Dahlgren

NÖJE

Alexandra ”Kissie” Nilsson uppger hur hon efter en inspelning blev sexuellt utnyttjad av en man.

På grund av metoo-kampanjen väljer hon nu att berätta sin historia.

– Jag vet att min kropp sa nej men min hjärna ville inte samarbeta, säger hon.

För flera år sedan deltog bloggerskan Alexandra Nilsson, känd under namnet Kissie, i en inspelning.

På sin blogg berättar hon i en video att hon i samband med inspelningen blev utsatt för ett sexuellt övergrepp. Enligt Kissie blev hon och de andra medverkande bjudna på alkohol både under och efter inspelningen. Övergreppet ska ha skett på samma plats som inspelningen men efter att den var klar. Enligt Kissie umgicks hon då med en ansvarig man i lokalen tillsammans med flera andra. Mannen ska ha bjudit på mer alkohol.

– Vi fick dricka alkohol direkt ur flaskorna. Så jag tänkte att det inte kan vara droger i det. Jag kommer till och med ihåg att jag fick se flaskorna öppnas. Men när vi vände oss om måste de blandat det något för plötsligt var jag inte mig själv, säger hon till Nöjesbladet.

Tvingades till oralsex

Alexandra Nilsson beskriver hur mannen tog med henne till något hon beskriver som ett lager innan han tvingade henne att utföra oralsex på honom.

– Det var flera år sedan nu men jag minns att jag tittade på honom. Jag vet att min kropp sa nej men min hjärna ville inte samarbeta. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Jag tror också att jag var rädd. Jag tryckte bort känslorna som sa åt mig att det var fel och tänkte att det kan bli värre om jag skriker eller säger ifrån.

Hon minns att festen fortfarande pågick som om ingenting hänt efter incidenten. Hon minns däremot inte hur hon lämnade lokalen eller hur hon kom hem.

– Det är svart. Jag minns bara att jag springer på stan utan skor.

”Blir spyfärdig”

Hon berättar själv hur hon försökt trycka bort de minnen hon har av händelsen men att de kom tillbaka ordenligt efter flera år.

– När de kom tillbaka började jag må illa. Jag visste inte vad jag skulle göra med tankarna. Jag förstår ju att jag blivit mer påverkad av det här än vad jag vågat erkänna för mig själv.

Alexandra Nilsson har inte anmält händelsen. Hon säger att hon inte minns vem mannen är. Och att det finns en oro över att hon kan ha mött honom igen utan att veta om det.

– Det som äcklar mig mest är att jag kanske hälsat på honom igen och presenterat mig utan att ha en aning om att det var han. Jag blir nästan spyfärdig av tanken på att jag kan ha skakat hans hand efter det här.

Stöttas av pojkvännen

Hon har inte vågat berätta för sin mamma. Inte heller för sin pojkvän. Hon berättar hur pojkvännen tittade på videoklippet där hon berättar om händelsen under måndagen när hon själv var iväg på ”Svenska hjältar”-galan.

– Han sa inte så mycket när jag kom hem. Han satte sig ner och kramade mig jättelänge.

Alexandra ”Kissie” Nilsson har inte sökt terapi för att bearbeta händelsen men funderar på att ta hjälp för att gå igenom de minnen hon har.

Anledningen till att hon berättar nu är på grund av #metoo-kampanjen där många kvinnor valt att berätta om sina upplevelser av övergrepp och sexuella trakasserier.

– Många historier är väldigt lik min. Jag har känt mycket skam men tänker att om andra vågar måste jag också kunna. Jag tänker att det kan vara ett bra sätt för mig att bearbeta det här. Jag känner mig inte som ett offer. Jag är mest förbannad och jag vill använda det för att sätta dit honom och förhoppningsvis hjälpa andra.

ARTIKELN HANDLAR OM