Loreen tvingad att bryta alla samarbeten

Av: Stina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Höll sig undan hela 2016: ”Det var tvunget att hända”

1 av 2 | Foto: TV4
Loreen.

Loreen avslöjar nu varför hon undvek rampljuset hela 2016.

För att kunna skapa ny musik blev hon till slut tvungen att bryta alla samarbeten.

– Det var tvunget att hända, säger sångerskan i podcasten ”Värvet”.

Det är fem år sedan hon släppte sin senaste skiva. Nu har Loreen, 34, skapat albumet ”Ride”, på bara sex veckor.

– Jag har inte släppt något på hur länge som helst, och nu jobbar jag med nya människor. Det naturliga hade varit att man släpper ett år senare men jag var otålig och jag kände att ”Nej jag tänker inte vänta ett år till”, säger hon i podcasten ”Värvet”.

Höll sig borta från media

Hon berättar att 2016 var ett tufft år och hon försökte hålla sig borta från media och rampljuset. Hon visste vad hon ville göra med sin karriär men blev stoppad på vägen.

– Det har varit svårt att ställa in siktet för man kan inte göra det med massa stopproppar och massa energier som rör sig kring en som hindrar det. Du måste ju någonstans vara fri från det för att kunna ställa in siktet för annars blir det väldigt förvirrat, säger Loreen.

Hon kände att något måste förändras för att hon skulle komma framåt och skapa ny musik igen. Sångerskan berättar att hon bröt med både management och skivbolag.

– 2016 var förändringarnas år. Det var väldigt mycket att ta farväl av det gamla och från människor man jobbat med under väldigt lång tid. Det var separationens år, så på det sättet var det tufft.

”Var tvunget att hända”

Hon säger att hon fick nya möjligheter så fort hon kom bort från det som tog hennes energi. Beslutet att bryta upp med de hon jobbade med var dock inte lätt att ta.

– Det var tvunget att hända. Jag kan säga att jag ville inte riktigt det här, men jag förstod att det var det som skulle till och det var det som behövde hända. Det är två helt olika saker, det man vill är inte alltid det man behöver, säger Loreen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN