Idol-juryn om att sluta

NÖJE

”Det är både skönt och ledset samtidigt”

1 av 4

Trion Bagge, Bagge och Bard slutar som Idol-jury.

Men först ska de göra sin sista säsong tillsammans.

– Man är som en familj, även när ljusen släckts. Men man måste ju utvecklas som människa, säger Laila Bagge.

”Idol 2015” blir det sista för den nuvarande juryn. Anders BaggeLaila Bagge och Alexander Bard bestämde redan i höstas att de skulle sluta efter säsongen 2015.

– Det är både skönt och ledset samtidigt. TV4 var tillmötesgående när vi kom till dem i november och sa att vi ville sluta. I vanliga fall gör man en säsong, man tittar på tittarsiffrorna och tar ett snabbt beslut. Nu får vi chansen att montera ner det här under ett års tid, det vill säga gasa och ge allt medan vi kan planera andra saker, säger Alexander Bard.

Tar nästa steg

Laila och Anders Bagge har suttit i juryn sedan 2008, tre år senare, 2011, tillkom Alexander Bard. Laila Bagge säger att de haft enormt roligt under åren, men att det nu blivit dags att gå vidare.

– Det är två känslor, jag är ledsen för att lämna det här gänget och hela produktonen med allt man har gjort i åtta års tid. Det är klart att det känns, men samtidigt känner man att det är nog dags nu. Man måste ju utvecklas själv som människa och ta nästa steg, säger Laila Bagge.

Planerar samarbeten

Anders Bagge lämnar Sverige under nästa år, men att han och hans två kollegor inte kommer att sitta i juryn betyder inte att de inte planerar framtida samarbeten.

– Vi är ju vänner privat, så det spelar ju ingen roll att vi inte kommer att ses i jobbet. Vi gör kanske ett nytt program ihop, säger Anders Bagge.

– Ja, du har ju villan i Los Angeles vi kan göra någonting där. Vad hette han den där jeppen i Florida, Jesper Parnevik? Hans show bräcker vi lätt, säger Bard.

– Skämt åsido så filar jag och Anders på en del saker så vi kommer nog att jobba ihop i framtiden. Men vad det blir vet vi inte. Det kan vara tv-program eller musik, säger Laila Bagge.

Det ska jurymedlemmarna göra efter ”Idol”

Anders Bagge: Ska flytta till Los Angeles och fortsätta inom musiken med artistskola och produktionsgrejor.

Laila Bagge: Är en av programledarna för Rix Morronzoo tillsammans med Adam Alsing och Markoolio.

Alexander Bard: Ska satsa på att skriva fler böcker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2015

Idol